Çalışanlar İçin Sosyal Medya Kullanım Tavsiyeleri

Artık günümüzde işverenler tarafından çalışanlarının sosyal medya hesapları kontrol edilir hale geldi. Bu yüzden işten atılmaların olduğunu okumuşsunuzdur. En son bir çalışan, çalıştığı şirketin astırmış olduğu afişle ilgili düşüncelerini paylaşmış akabinde işine son verilmişti.

Gizlilik tartışmaları ve özel hayata müdahale tartışmaları şöyle bir kenarda dursun ve daha farklı bir yönden değerlendirmeye çalışalım. Öncelikle kullandığınız sosyal medya hesaplarında siyasi,politik, popüler kültür konularını sıkça değerlendirip sert ve argo cümleler kullanıyorsanız, hesabınızın görünürlüğünü yalnızca arkadaşlarınıza yapmanız sizin yararına olacaktır.

Sosyal medyayı çok seviyoruz ve en sık kullanan ülkelerin başında geliyoruz. Birkaç noktaya dikkat ederseniz bazı olası problemlerin önüne geçersiniz. Peki bunlar neler olabilir;

-              Gizlilik ayarlarını gözden geçirmek ve en uygun olanı seçmek

-              Sosyal Medya’da kurulan cümleleri tartmak ve herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde kullanmak

-              Argo, aşağılayıcı, dalga geçen ifadelerden uzak durmak

-              Şirketinizi eleştirecek kadar gözünüzü kararttıysanız bunu daha yapıcı bir şekilde yapmak

-              Herhangi bir markayı doğrudan ve sert bir biçimde karalamamak

Elbette bunlar belli başlı şeyler ama dikkatli olmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Bunları bir sansür olarak nitelemek ya da başka bir şey demek malesef ki yaşadığımız gerçekleri değiştirmiyor. Bu konuda en azından dikkatli olmanız yukarıda belirttiğimiz gibi bazı olası problemlerin önüne geçebilir.