Windows’ un İşletim Sistemlerinin Son Gözdesi, Windows 10

İlk işletim sistemini 20 Kasım 1985’ te çıkaran Microsoft’ un o günden bugüne işletim sistemi konusunda gelişimine baktığımızda inanılmaz bir değişim görüyoruz. İlk işletim sistemi MS-DOS ile son işletim sistemi Windows 10 a baktığımızda arada dağlar kadar fark olduğunu çok rahat bir şekilde görebilmekteyiz. İlk işletim sisteminde tasarım ve görselliğin hiç olmadığı bir ortamda çok sınırlı işlemler yapabilirken, son işletim sistemi Windows 10’ da yapabileceklerimi sınırsız denilebilecek kadar çok, görsellik ve tasarım konusunda da bu işletim sistemi vazgeçilmeyecek güzellikler önümüze sermekte. Lansmanı 30 Eylül 2014’ de yapılan Windows 10, 29 Temmuz’ da satışa sunularak kullanıcılar ile buluşturuldu. Satış adedine baktığımızda, Windows 10  50 milyonu buldu. Bu ciro kullanıcıların her dönemde olduğu gibi bu dönemde de vazgeçilmezleri arasında Windows işletim sistemlerinin ilk sırada olduğunu göstermekte.

Windows 10 50 milyonu buldu ama bu kadar hızlı şekilde bu rakama çıkmayı nasıl başardı? Windows burada ticari zekası sayesinde çok ince bir şey yaptı, oda Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemi kullanıcılarının kullandığı PC’ lerde sağ alt köşede çıkan uyarı. Bu uyarı kullanıcıların Windows 10’ a PC lerini yükseltme şansı tanıyor. Windows 10, Genişletilmiş Başlat Menüsü, Pencereli Uygulamalar, Geliştirilmiş Uygulama Tutturma, Yeni Görev Görüntüleme Fonksiyonu, Sanal Masaüstü gibi birçok yeni ve geliştirilmiş özellikle karşımıza çıktı.

Microsoft’ un ürettiği geçmişteki işletim sistemlerine baktığımızda son derece beğenilen ve uzun yıllar destek verilen XP’ den sonra Vista’ da yaşanan problemler, sonrasında çıkarılan ve çok tutulan Windows 7’ den sonra Windows 8’ de yaşanılan sorunlar ön plana çıktı. Windows 10 50 milyonu buldu ve bu sayı hızla artıyor. Bu açıdan baktığımızda XP ve Windows 7’ den sonra Windows 10 oldukça beğeni toplayacak gibi duruyor.