“Yarın akşam 19.05.2020 Salı Ramazan ayının 27. Gecesidir. Yani Kur’an’ın ifadesiyle ‘bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesidir.’ Kadir Gecesinde insanlığa ışık tutan ve hayatımızı anlamlandıran Allah Teâlâ’nın yüce kelamı Kur’an-ı Kerim Hz. Muhammed (s.a.v)’e inmeye başlamıştır. Bu gece vahiy meleği Cibril (a.s) ve melekler yeryüzüne inerler ve tan yeri ağarıncaya kadar müminlere selam dilerler.

İnsanlık için büyük bir fırsat olan Kadir Gecesini çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu geceyi bol bol Kur’an okuyarak, dua ederek, yapmış olduğumuz günahlarımıza pişman olup, bol bol tövbe ve istiğfar ederek, üzerimize kazaya kalmış namazlarımızı kılarak geçirmeye gayret etmeliyiz.

Hz. Peygamber (s.a.v), “İbadet için en iyi gece Kadir Gecesidir. En korkunç gece de Kabirde kalınan gecedir. En güzel gecede, en korkunç gece için amel edene müjdeler olsun.”, “Kim inanarak ve Allah rızası için Kadir Gecesinde kalkar (namaz kılar, ibadet ederse) onun geçmiş günahları affedilir.” buyurmaktadır.

Hz. Aişe validemiz (r.a) bu geceyi ihya etme hususunda Hz. Peygamber (s.a.v)’e;

- Ya Rasulallah, Kadir Gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim? deyince, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v):

“Ya Rabbi! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin,اَللّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَرِيمٌ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي affeyle beni” diye dua et, buyurmuştur. (Tirmizi, Daavat, 84)

Bu münasebetle bütün halkımızın mübarek Kadir Gecelerini tebrik eder, Kadir Gecesinin Rabbimizin rızasını kazanmaya ve insanlığın içine düştüğü Küresel Salgından kurtulup selamete erişmeye vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Nevşehir 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Nevşehir 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

https://youtu.be/NgXX8Ho2_94