Ege'nin İncisinde Unutulmaz Bir Tatil İçin Yapmanız Gerekenler Ege'nin İncisinde Unutulmaz Bir Tatil İçin Yapmanız Gerekenler

Dananın sırt kısmından elde edilen bir et çeşidi olan T-Bone Steak eti, her biri yaklaşık 400 gram olmak üzere çıkmaktadır. Bu etin T-Bone olarak isimlendirilmesinin nedeni ise ortasında bulunan ve T harfine benzeyen ince kemiktir. T-Bone Steak’in ortasında bulunan kemik, T-Bone’un etini ikiye ayırmaktadır. Bu etin bir tarafı bonfile bir tarafı kontrfile olmaktadır.

T-Bone Steak

T-Bone Steak, danadan çıkan en önemli ve değerli etlerden biri olarak kabul edilmektedir. Özellikle istenen marine ve pişirme işlemleri doğru bir şekilde uygulandığında T-Bone Steak, tadına doyulmaz bir lezzet kazanmaktadır. Neredeyse tüm et restoranları büyük bir özenle T-Bone Steak yapmakta ve kendi menülerinin en iyilerinden biri olarak bu eti müşterilerine tavsiye etmektedir.

Ancak doğru marine etme ve pişirme yöntemlerini bilen herkes evinde T-Bone Steak yapabilir. Bunun için ihtiyacınız olan ağır dökümden yapılmış ızgaralı bir tavadır. T-Bone Steak etinizi kasabınızdan aldıktan sonra, eğer soğuksa oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirmeli ardından kaya tuzu ve karabiber ile marine etmelisiniz.

Marine işleminin ardından döküm tavanızda T-Bone Steak’in iki yüzünü de beşer dakika mühürlemeli, ardından T-Bone Steak’i dilerseniz tavada pişirmeye devam etmeli, eğer çok pişmiş seviyorsanız fırına vermelisiniz.