Afrin’de Yaşanan Katliamın Failleri Yakalandı Afrin’de Yaşanan Katliamın Failleri Yakalandı

Yapılacak beş endüstri bölgesinden birisinin de Filyos Endüstri Bölgesi olduğuna dikkati çeken Özlü, yapılacak limanla bu projenin, aslında Sultan II. Abdülhamit Han'ın bir rüyası olduğunu bildirdi.

Özlü, şöyle devam etti:

"Nasıl MARMARAY ile 150 yıllık bir rüyayı hayata geçirdiysek, inşallah bu rüyayı da gerçeğe dönüştüreceğiz. Filyos Endüstri Bölgesi, özellikle lojistik imkanları açısından büyük bir değer taşıyor. Hemen yanı başında Türkiye'nin en büyük limanı bulunuyor. Filyos Limanı, demiryolu hattıyla ülkenin iç kesimlerine kadar uzanıyor. Bugün Mersin'de üretilen narenciye dahi, Rus pazarlarına, Zonguldak üzerinden ulaştırılıyor. Filyos limanıyla Zonguldak'ın bu lojistik merkez olma niteliği daha da pekişecek."

Yaptıkları projeksiyona göre, bölgeye 1,5 milyar dolarlık yatırım yapılmasını öngördüklerini belirten Özlü, "En önemlisi de bu yatırımlar sonucunda 12 bin civarında istihdam oluşmasını amaçlıyoruz. Bölgeye ve Türkiye'ye büyük güç katacağına inandığımız bu projeyi büyük bir titizlikle sürdüreceğiz. Bölgeyi en kısa sürede üretime hazır hale getireceğiz ve Abdülhamit Han'ın rüyasını hayata geçireceğiz. " şeklinde konuştu.