Nevşehir İHH’nın başlattığı kampanya kapsamında tedarik edilen yardım maddeleri TIR’larla uğurlandı.

Yardım TIR’larının uğurlanması için düzenlenen törende dua edilirken, Nevşehir İHH Başkanı Baki Öncel, açıklamada bulundu.

Savaşın başladığı ilk günlerden beri Nevşehir’den Suriye’deki mazlumlar için hayırseverlerin desteği ile yardım gönderilmeye devam edildiğini söyleyen Öncel, yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği ülkede, evsiz ve ailesiz kalmış olan milyonlarca insan bulunduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile güvenli bölge oluşturmaya çalıştığı Müslümanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için yardıma ihtiyaçlarını olduğunu dile getiren Öncel, Nevşehir’in savaşın sürdüğü yaklaşık 8 yıl boyunca yardım konusunda örnek bir davranış sergilediğini belirtti.

Öncel, yardımda bulunan hayırsever Nevşehir halkına da teşekkür ederek “Nevşehir’imiz zalime karşı mazluma destek olmaya devam ediyor. Masum çocuk, kadın, yaşlı tüm savaş mağdurları için yardım göndermeye devam ediyoruz. Nevşehir halkı, masum halkın katledilmesine, açlığa terk edilmesine razı olmadığını gösteriyor ve Allah’ın emrettiği gibi Müslüman kardeşlerine yardım elini uzatıyor. Yardımlarımız bundan sonrada devam edecektir” dedi.

“Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde “Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde