Kutlama, Nevşehir Doğa Koleji Kampüs Müdürü Sabahattin Yılmaz’ın konuşması ile başladı.Yılmaz konuşmasında: “Nevruz, bu coğrafyalarda yaşayan insanlar için Türk’ün kimliğidir. Bizler için Nevruz dirilişi, doğanın yenilenmesini, bolluğu, bereketi simgeler. İslam öncesi kültürle İslam sonrası dini motiflerin harmanlanmasıyla günümüze kadar kutlanan Nevruz; Göktürklerden Selçuklulara, Selçuklulardan Osmanlılara, Osmanlılarda Cumhuriyet’e aktarılmış ortak bir değerdir.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra program sınıflar arası yarışmaları ile devam etti.

Nevruz temalı resim çizme, kaşık ile yumurta taşıma, puzzle yapma ve çuval yarışı olmak üzere 4 kademe olarak düzenlenen yarışma eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Nevşehir Doğa Koleji bahçesinde anasınıfından lise kademesine kadar bütün öğrencilerimizin katıldığı program baharın geldiğini müjdelerken eğlencesi ile yürekleri de ısıttı.

Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü

Uluer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halis Uluer, Nevşehir Doğa Koleji Kampüs Müdürü Sabahattin Yılmaz ve öğretmenlerimizin de katıldığı program Nevruz halayı ile devam etti.

Kutlamalar Nevşehir Doğa Koleji bahçesinde yakılan Nevruz Ateşi’nin üzerinden atlanma ile sona erdi.