Konferansa konuşmacı olarak katılan Ahmet Nedim Kilci "Çanakkale Savaşı’nda Mehmetlerin çektiği çileyi ruhumuzda hissederek, Çanakkale şehitleri bu vatan için neler yapmışlar anlamaya çalışalım." dedi.

Çanakkale ruhunun yüzyıllardır Türk insanını dimdik bir arada tuttuğunu kaydeden ve yeni nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirten Kilci, ’’Çanakkale’ye gidenler ne güzel yapmışsınız. Gitmeyenler Allah sizlere de nasip etsin. Ama bir problem var. Çanakkale’ye hediyelik eşya almak için veya ’Gel biraz gezelim’ denilerek ya da facebook’a katalog için gidilmez. Çanakkale’ye saatlerce 'Selfi çekeceğim’ diye uğraşmak için gidilmez. Çanakkale’ye okul idarelerinin, devlet kurumlarının resmi sitemizde bulunsun diye, yasak savması için de gidilmez." diye konuştu.

Slayt gösterileri ile Çanakkale şehitliklerini ve Çanakkale zaferinin tarihi sürecini anlatan Kilci "Analar ne yiğitler doğuruyor, diye halk arasında bir söz olduğunu ifade ederek analar yiğit ki evlatlar yiğit doğuyor.'"diye konuştu.

Kilci’nin Çanakkale’den getirdiği bazıları savaş döneminden kalma materyaller ile gerçekleştirdiği ve katılımcıların gözyaşlarıyla takip ettiği konferans, büyük beğeni topladı.

Programın sonunda Sayın Ahmet Nedim Kilci'ye Nevşehir Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Halis Uluer tarafından günün anısına bir hediye ve çiçek takdim edildi.

KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE… KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE…