Özel Altınyıldız Kolejinden mezun olan doktorları, öğretmenleri ve mühendisleri görünce büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Özel Altınyıldız Koleji Yönetim Kurulu Başkanı, İş adamı Ragıp Özaltın, Nevşehir’in en büyük eğitim kampusunun oluşmasında emeği geçen herkese de teşekkür ettiklerini ifade etti.

“Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde “Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde

Özaltın, “Ben eğitimci değilim. Öğretmen değilim. Ancak birçok eğitimcimizin yer aldığı oluşum beni de aralarında görmek istediler ve böyle başladı Altınyıldız Kolejinin kuruluşu. 1998 yılında kurduk Özel Altınyıldız Kolejimizi. Tabi ekonomik açıdan biraz sıkıntılı günler geçirmedik değil o günlerde. İlkokul bölümüyle başladığımız kolejimizde devletimizin verdiği destekler, krediler ve kendi imkanlarımızla Lise, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi birimlerimizi açmayı başardık. Bu süreçte küçük çocuklarımızın büyük çocuklarla bir arada eğitim görmemesi için binalarımızı ayırdık. Yepyeni binalar inşa ettik. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesi için kolejimizde bütün imkanlarımızı eğitime seferber ettik. Çok şükür kocaman bir eğitim kampusu oluşturduk. Benim eğitim dışında başka işlerimde var. Hangisinden daha fazla keyif alıyorsunuz deseler inanın eğitime yaptığımız yatırım benim için en ön sırada. Buraya her geldiğimde başarılı gençlerimizi ve çocuklarımızı görmek bizleri mutlu ediyor. Turizmde de kazanç elde ediyorsunuz ama eğitimden aldığınız manevi keyfi hiçbir yerde bulamazsınız. Topluma, ülkemize verdiğimiz katkının zevki daha bir başka oluyor. Geçen yirmi yıllık sürede okulumuzdan mezun olan, Nevşehir’deki hastanelerimizde de zaman zaman karşılaştığımız doktorlarımızla karşılaştığımda dünyalar benim oluyor. Ben çoğunu tanımasam da gösterilen saygı ve ilgi dünyaya bedel. Öğretmenlerimiz var,  Mühendislerimiz var her biriyle karşılaşıp sohbet etmek kadar güzel bir şey yok. Mezunlarımızın iş hayatlarındaki başarısı göğsümüzü kabartıyor. Allah bizlere sağlık, sıhhat verdiği sürece bizde Nevşehir’imizin, Ülkemizin eğitimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Tek amacımız ahlaki açıdan düzgün, güzel bir eğitim alıp ülkesine, milletine, ailesine iyi bir evlat olan çocuklarımızın yetiştirilmesi. Müslüman ülkelerin gözü Türkiye’de. Bizim onlara da iyi bir örnek olmamız lazım. Hem eğitim açısından, hem ahlaki bakımdan, hem de kalkınma açısından onlara iyi bir örnek oluşturmamız gerek. Bizim okullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin ülkenin gelişmesine en ufakta olsa bir katkısını görmek beni bahtiyar edecek” dedi.