Ağır Kalp yetmezliği sebebiyle zor günler geçiren ve çaresizliğe terk edilen Kalp yetmezliği hastası Ersun Horasan, Medical Palace Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Doktoru Prof. Dr. Faruk Cingöz tarafından gerçekleştirilen tedavi ile sağlığına kavuştu.

Salı günü satılan hisse ne zaman hesaba geçer? Salı günü satılan hisse ne zaman hesaba geçer?

Bu mucizevi geri dönüş hakkında tedaviyi gerçekleştiren Medical Palace Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Doktoru Prof. Dr. Cingöz, hastanın kendisine ileri kalp yetmezliği halinde düşkün bir şekilde başvurduğunu söyleyerek şunları kaydetti; " Kliniğime son dönem kalp yetmezliğiyle başvuran hem sağ, hem sol kalp yetmezliği bulunan bilinci bulanık, ileri derecede oksijensiz, yataktan bile kalkamayan, yemek yiyemeyen bir lokma alınca yorulan, buna rağmen aşırı kilo alma ile Ersun Bey başvurdu. Muayenesinde kalbinin %20 oranında çalıştığı, 5-6 yastıkla yatakta oturduğu, karaciğerinin 6 parmak büyüdüğü, dalağın 2 katına çıktığı, böbreklerinin çalışmadığı, bağırsak fonksiyonlarının ciddi azaldığı, neredeyse 10 günde bir tuvalete çıktığı karnın aşırı şiş ve su ile dolu olduğu, genital bölgesinde yaygın su toplandığı, her iki ayak ve kaval kemiği üstünde çok yoğun su bulunduğu, bu suyun göğüs kafesine kadar ve meme altlarına yayıldığı, tansiyonun düşük olduğu, nabzın zayıf olduğu, hastanın bilincinin bulanık, dilin, kulak memelerinin mor olduğu saptandı.

2-3 yıldır mevcut şikayetlerle pek çok merkezde yatırılarak tedavi edilmiş. Koroner arterlerine balon yapılıp ve stent takıldığı sonrasında kalbi zayıflayınca pil takıldığı, sonuç alamayınca son haliyle kliniğimize başvurmuş. Kalbi güçlendirici ilaçlarla birlikte kalbi takviye edici bir takım serumlar verip kalbi güçlendirirken, kalbin oksijen ihtiyacını azaltan, vücudun oksijenlenmesini arttıran ilaçlarla yoğun mesai harcayarak, nerdeyse hastanın başından ayrılmayarak hastanın genel durumu düzeltildi. Diyalize almadan idrar çıkartılması sağlandı. Kalbin güçlenmesiyle birlikte günlük 4-5 litre idrar alındı. Ayaklardaki, kasıklardaki karındaki şişler tedricen azalırken hasta gün be gün hareketlenmeye başaldı. Yemesi içmesi düzeldi. Karaciğeri ve dalağı küçüldü. Efor kapasitesi arttı. 20 günlük yoğun uğraşıdan dolayı 20 kilo kadar zayıfladı. Tabi ki bunlar vucutta fazladan bulunan su idi. Oksijensiz yaşayamayan, tek adım atarken nefesi daralan, tuvaletini yatakta yapmak zorunda kalan, iştahsızlığı yanında lokmasını yerken yorulan, hastamız 20 günün sonunda hastanemiz koridorlarında oksijensiz yürüyüp, bulantı kusması olmadan normal günlük aktivasyonuna döndü. Kalbin çalışma gücü %45’lere çıkması çok kayda değerdir.

Gelişi ile son durumu arasındaki iyileşme; öncelikle şahsıma, hemşirelerime bütün klinik personelimi mutlu etmiştir. Bu mutluluğu hastanın parlayan sağlıklı gözlerinde ve ailesinin sevinç dolu hareketlerinden anlamak bizi son derece gururlandırılmıştır. Amerika’da 2 yıl boyunca aldığım eğitimle öğrenmiş olduğum son dönem kalp yetmezliğinde tedavi prensiplerini hastamıza incelikle uygulayıp sonuç almam, tıbbin yerinde ve hastaya göre kullanılmasının ne kadar önemli olduğunu şahsıma bir kere daha kanıtlamıştır. Zorlu bir sınavdan daha başarılı bir şekilde çıkmış olmanın, emeklerimizin zayi olmadığını görmenin, bir insanın hayatının kurtarılmasına aracılık etmenin sınırsız hazzını yaşamaktayım.

Hastamız şu anda tek yastıkla yatmakta, tıpkı gençlik günlerinde olduğu gibi sağına soluna dönerek veya yüz üstü yatarak yatağında uyuyabilmekte ve bize bunu sevinçle ifade etmektedir. Tıbbin tüm imkanlarıyla 20 gün boyunca uğraş verdiğimiz hastanın bize sonuç olarak artık sırt üstü rahat yatabiliyorum demesi ve bununla mutlu olması gerçekten çok duygu vericidir."şeklinde konuştu.

Herşey bitti derken yeniden hayata tutundum

Konuyla alakalı olarak konuşan kalp hastası Ersun Horasan da, "Ankarada geçirdiğim kalp ameliyatı sonrasında kalp yetmezliğim oldu. 6 -7 ay boyunca gitmediğim hiçbir doktor kalmadı. Kimse bir çare bulamadı.Kayseri de birçok hastanede tedavi gördüm. Oğlum son çare olarak internetten araştırarak bulduğu Medical Palace Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Doktoru Prof. Dr. Cingöz'e getirdi. Oldukça çaresiz bir durumdaydım. Yataktan kalkamıyor. yemek yiyemiyor, yürüyemiyor hatta nefes dahi alamıyordum. Beni bu halde kabul ederek 20 gün boyunca tedavimi üstlenen ve beni tekrar ayağa kaldıran Faruk hocama çok teşekkür ediyorum yeniden hayata tutundum." dedi.