Pasaport haberlerini merakla bekleyen vatandaşlar için beklenen haber geldi. Konu ile ilgilenen vatandaşların merakla beklediği pasaport bedelleri gerekli kurum tarafından vatandaşların bilgisine sunuldu. Peki yeni yılda pasaport yenileme ücretleri ne kadar oldu? Yeni yılda vatandaşlar pasaport çıkarmak için ne kadar harç ve defter bedeli ödeyecek? Öğrenciler için pasaport defter bedelleri ne kadar oldu? İşte detaylar ve daha fazlası haberimizin devamında yer alıyor.

Türkiye'de her yeni yılda zamlanan vergiler ve harçlar ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Vatandaşların kimlik, ehliyet ve pasaport gibi önem iştirak eden belgeleri için ödeyecekleri harç bedelleri vatandaşın bilgisine sunuluyor. Yeni yılda ise artan enflasyon ve döviz kurları sonrasında pasaport yenileme ücreti, pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedelleri ne kadar oldu? İşte detaylar haber50.com adresinde yer alıyor.

12.01.2024 Tarihli Diyanet Cuma Hutbesi 12.01.2024 Tarihli Diyanet Cuma Hutbesi

Yurtdışı seyahatleri için önem iştirak eden ve zorunlu tutulan pasaportlar ile ilgili düzenlemeler açıklandı. Vatandaşların 1,3,5 ve 10 yıllık pasaport yenileme, harç ve defter bedelleri merak ediliyordu. Konu ile ilgilenen vatandaşların ise merak ettikleri konu çözüme kavuşturuldu. İşte yeni yılda pasaport bedelleri..

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni yıl pasaport bedelleri açıklandı. 10 yıllık pasaport yenileme ücretleri 1008TL'den 1478TL'ye çıktı. 

  • 180TL olan pasaport defter bedelleri yeni yıl ile birlikte 225TL'ye yükseldi.
  • 6 aya kadar pasaport harçları 309TL
  • 1 yıllık pasaport ücreti 450TL
  • 2 yıllık pasaport ücreti 738TL
  • 3 yıllık pasaport ücreti ise 1048,70TL oldu.