Nevşehir Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu koordinatörlüğünde Nevşehir Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Saltık, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler Katıldı.

Yarışma Seçici Kurulu Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Ahmet Özvarinli, Ankara-Kocatepe Cami İmam Hatibi Kurra Hafız Nebi Yaşar, İstanbul Maltepe Emek Cami İmam Hatibi Ferhat Kars, Meslek Dersi Öğretmenleri Mustafa Aydemir, Mehmet Akif Çelik, Kazım Ökçe, İsa Karataş’tan Oluştu.

Yarışmada Kur’an-ı Kerim kategorisinde 17 ve Ezan kategorisinde 17 olmak üzere toplam 34 öğrenci yarıştı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir konuşmasında “Ezanın önemi ve faziletinin önemini belirterek yarışmaya katılan her öğrencimiz birbirinden değerlidir, bu yarışmanın sonunda kaybeden olmayacak, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi birinci kabul ediyor, buradaki amaç Kur’an-ı Kerimi güzel okumanın yaşamanın önemli olduğunu vurgulamaktır, bu tür etkinliklerle İmam hatip gençliği daha nitelikli, daha donanımlı ve manevi değerlerle kuşanmış olacaktır’ dedi.

Demir, “Bu programda bizleri yalnız bırakmayarak il dışından gelen misafirlerimiz Ankara-Kocatepe Cami İmam Hatibi Kuran-ı Kerimi güzel okuma Dünya Birincisi Kurra Hafız Nebi Yaşar, yine Ezan ve Kuran-ı Kerimi güzel okuma Türkiye birincisi Kurra Hafız Ferhat Kars bulunuyorlar. Kendilerine tekrar hoş geldiniz şeref verdiniz diyorum. Bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyor, onlara emek veren tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada dereceler aşağıdaki şekilde oluştu: 

“Yıldız Sada” Kur’an-I Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 

1. Ömer Daba :Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu

2. Abdülkadir Karaşahin :Karapınar İmam Hatip Ortaokulu

3. Uğur Can Uluçay :Kozaklı İmam Hatip Ortaokulu 

"Yıldız Bilaller” Ezan Okuma Yarışması 

1. Fazlı Doğan :Gülşehir Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu

Patron Mutlu Son İstiyor filmi oyuncuları kimler? Patron Mutlu Son İstiyor filmi konusu ve karakterleri nedir? Patron Mutlu Son İstiyor filmi oyuncuları kimler? Patron Mutlu Son İstiyor filmi konusu ve karakterleri nedir?

2. Muharrem Karataş :Derinkuyu Kuyulutatlar Erhan Karataş İmam Hatip Ortaokulu

3. Barış Akkuş :Mehmet Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu