Nevşehir’de doğmuştur.Babası aslen Nevşehir- Kızılcin köyündendir. Annesi ise Aksaray’ın Camiliören köyündendir. Nevşehir ortaokulunda okurken resim yeteneğinin sezilmesi üzerine, Nevşehir Belediye Başkanlığınca burslu olarak İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne gönderildi. Akademideki öğrenciliği sırasında iki yıl kadar Ses Tiyatrosunun afişlerini ve dekorunu hazırladı. 1946’da Akademinin Yüksek resim bölümünü birincilikle bitirdi. Aynı yıl UNESCO’nun Paris’teki uluslar arası resim sergisine katıldı.
1948’de resim öğrenimi için Paris’e gönderildi. 1950’de fresk öğrenimi için Paris Güzel Sanatlar Meslek Okuluna girdi. 1954’de öğrenimini tamamlayarak Türkiye’ye döndüğünde İstanbul Güzel Sanatlar Akademisine asistan olarak atandı.
1954’de ilk Türkiye sergisini Ankara’da açtı. 1956’da Paris Okulu Sergisine katıldı. Aynı yıl TBMM’nin yeni yapısı için açılan resim kampanyasında “ Göreme ve Bağbozumu” adlı yapıtlarını gerçekleştirdi.
1955-2000 yılları arasında Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir kentlerinde 14 sergi açtı. 1967’de İstanbul Kültür Sarayı için açılan duvar resmi yarışmasında mansiyon; 1969’daki 30. Devlet Resim ve Heykel Sergisinde “Kör Hasan’ın oğlu” adlı yapıtıyla birincilik ödülü kazandı.
1969’da doçent, 1970’de profesör oldu. 1975-1980’de Güzel Sanatlar Akademisi Bölüm Başkanlığı, 1980-1982’de de dekan olarak görev yaptı. 1983’de emekli oldu. Neşet Günal daha öğrencilik yıllarında resim ve edebiyat alanındaki yeni gelişmelere ilgi duydu, akademik beğeniye karşı çıktı. Pariste bulunduğu sırada büyük ustaların yapıtlarını inceledi. Başlangıçta Andre Lhote’nin öğrencisiyken, “okulcu” eğitime karşı olması nedeniyle bir süre sonra Fernand Leger’in atölyesine geçti. Leger’in sanatından özellikle figür anlayışından etkilendi. 1954’de Türkiye’ye döndükten sonra bu etkiyi gelenekselle doğu sanatının verileri ile birleştirdi, gerek içerik, gerekse biçim açısından, Doğu sanatının akılcı ve üslupçu yapısını özümlemeye çalıştı. Yapıtlarında temel öğesi insan olmuştur.