Yararlı Bilgiler

SSK Sorgulama E Devlet

Sosyal Güvenlik Kurumlarının sunduğu hizmetlere E devlet kapısından tek bir şifre ile hızlı ve güvenli bir şekilde SSK Sorgulama E Devlet işlemlerini yapabiliyorsunuz.

SSK E Devlet Hizmetleri Nelerdir?

E devlet üzerinden E-Hizmetler adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri altından SSK kurumuna ait yapabileceğiniz birçok işlem bulunuyor. Bu işlemlerin neler olduğuna bakalım.

4 A Almanya/Bulgaristan Emekli Ödemeleri: : 4 A ( eski adıyla SSK) Almanya ve Bulgaristan ülkelerinden bu kurum adı altında emekli olanların ödemelerinin sorgulama işlemleri internet üzerinden takip edilebiliyor. Bunun için yurt dışı emekli tahsis numarası gereklidir.

4 A Banka ve Adres Değişikliği: Emekli aylığı alan 4 A statüsünden emekli vatandaşlar gerektiğinde adres ve ödeme yapılan banka değişikliği yapabilirler. Ayrıca tahsis bilgileri görüntülenebilir.

4 A Emekli Aylığı Kesintileri: 4 A güvencesine sahip emekliler maaşlarına ait kesintileri buradan inceleyebilirler.

4 A Emekli Aylık Bilgisi: SSK emeklilerin aylık olarak maaş takiplerini görüntüleyebilir.

4 A Emekli Aylık Bilgisi Belge Doğrulama: E Devlet üzerinden oluşturulmuş aylık bilgisi belgesinin kontrolü için kullanılır.

4 A Emeklilik Kaydı: SSK kurumundan emekli olanların emeklilik kaydı görülebilir.

4 A Emekli Ödeme Bilgileri: 4 A statüsüyle sosyal güvence altına alınmış emekli vatandaşların ödeme bilgilerinin görüntülenmesi işleminin yapıldığı bölümdür. Maaş ve kesintiler görüntülenir.

4 A Hizmet Dökümü: SGK hizmet dökümünün alındığı görüntülendiği kısımdır. Alınan belge barkotlu bir şekilde yazdırılıp ilgili yerlere teslim edilebilir.

4 A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama: Onaylı SGK hizmet dökümünün barkod doğruluğunun yapıldığı kısımdır. Şifresiz kontrol yapılabilir.

4 A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti: bir kişinin 4 A statüsünde sosyal güvencesinin olup olmadığının incelenmesi yapılabilir.

4 A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvurusu Ve Sorgulama: Bir ay içerinde on günden az süreyle birini eviniz içinde çalıştırdığınızda sigorta tescilini buradan yapabilirsiniz.

4 A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama: Bir ay içerinde on günden az süreyle çalışan bir kişinin sigorta sorgulaması yapılır.

Yukarıda sayılan tüm SSK Sorgulama E Devlet üzerinden tek tıkla yapabilirsiniz. İstediğiniz belgenin çıktısını alabilirsiniz. Kurumlar tarafından istenecek resmi belge niteliğinde olan belgeleri barkotlu olarak yazdırabilirsiniz, kaydedip daha sonra kullanabilirsiniz.

SSK Hizmet Dökümünü Öğrenme

4 A Statüsünde sigortalı sayılan bir kişinin SSK Sorgulama E Devlet hizmet dökümünü görüntülemek için SGK hizmetlerine giderek 4 A Hizmet Dökümü seçeneğine tıkanılır.