Yararlı Bilgiler

SSK Maaş Sorgulama

Devletin internet üzerindeki hali olan e – devlet kapısı ile tüm SSK maaş sorgulama işlemlerimizi yapmamız mümkündür. Bu yararlı uygulama bizlere gelişen teknolojinin bir armağanıdır.


E – Devlet Şifresine Nasıl Sahip Olunur?
SSK maaş sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirmek istediğimizde elimizde olması gereken en önemli ikinci unsur e- devlet şifresidir. Devlet ile ilgili tüm işlemlerimizi yapabildiğimiz e – devlet kapısı uygulamasına turkiye.gov.tr adresinden halledebilmekteyiz. Bu e – devlet kapısı uygulaması ise e – devlet şifremiz olmadan bizlere yardımcı olamamaktadır. Bu sebeple bize ait bir e – devlet şifremizin olması şarttır. Bunun için ise nüfus cüzdanımız ile bize yakın herhangi bir PTT şubesine gitmemiz gerekmektedir. Oradaki görevliye vereceğimiz kimlik bilgilerimiz ve 2 TL kadar bir ücret karşılığında bir zarf içinde sadece bize ait bir e – devlet şifresi edinebilmekteyiz. Artık bu e – devlet şifremiz ile sanal ortamdaki kamu işlemlerimizin her birini zaman ve enerji harcamadan yapabilecek hale gelmiş bulunmaktayız.
Maaş Sorgulamak İçin Ne Yapmamız Gerekiyor?
Aldığımız bu bize özel e – devlet şifremiz ve nüfus cüzdanımız ile SSK maaş sorgulama işlemine başlayabiliriz. Şöyle ki:
  • İlk önce internete bağlanabilen bilgisayarımızı önümüze alarak www.turkiye.gov.tr. adresine yani e – devlet uygulamasına giriş yapmamız gerekmektedir.
  • Buradaki e – hizmetler kısmından Sosyal Güvenlik Kurumu kategorisine tıkladıktan sonra buradaki ‘4A Maaş Bilgisi’ kısmına tıklamamız istenmektedir.
  • Karşımıza çıkan sayfada nüfus cüzdanımızdaki T. C. kimlik numarası ve e – devlet şifresi istenecektir. Bu bilgilerimizi tam olarak ve doğru bir şekilde yazmamız gerekmektedir.
  • Daha sonra kimliğimi doğrula butonuna basıp sisteme giriş yaptığımızda tüm SSK maaş bilgilerimizi öğrenebilmekteyiz.