Müze Kart 2023 Yılı Fiyatı Ne Kadar Oldu? Müze Kart 2023 Yılı Fiyatı Ne Kadar Oldu?
Birincisi E Devlet sitesi üzerinden giriş yaparak hizmet dökümümüzü almaktır. İkincisi ise sosyal Sigortalar Kurumunun internet sayfasından girerek hizmet dökümüne ulaşmaktır. E Devlet sitesinde sorgu yapabilmek için neler gerekmektedir.
  • E Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imza türlerinden birisiyle sitede sorgulamaya giriş yapılması gerekmektedir.
  • TC Kimlik Numarası gerekmektedir.
Hizmet dökümü sorgusu için Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinde neler istenmektedir?
Tc Kimlik Sorgulama Ssk Hizmet Dökümü için Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinde de bazı bilgiler istenmektedir. Bunlar şu bilgilerdir. Sorgulama yapmak isteyen kişinin adı ve soyadı, TC Kimlik Numarası, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olduğu yer, Nüfus Cüzdanının arkasında bulunan cilt numarası. Bu bilgiler eğer elimizdeyse rahatlıkla sorgulamamızı yapabiliriz. TC Kimlik numaralarının verilmesi ve internetin yurt genelinde yaygınlaşarak cebimize kadar girmesinden sonra E Devlet sitesinden veya sosyal Güvenlik Kurumunun sitesinde sorgulama yapma oldukça kolaylaştı. Artık iki, üç dakika içinde bütün resmi bilgilerimize bu iki site vasıtasıyla girebiliyoruz.
E Devlet Sitesinde hizmet dökümü nasıl sorgulanır?
İlk önce elimizde E Devlet şifresinin olması gerekmektedir. Eğer elimizde E Devlet şifresi yoksa PTT şubelerinden bu şifreyi temin edebiliriz. Bu şifreyi bir kere almamız yeterli olacaktır Daha sonra da E Devlet sitesinde işlem yapmak istediğimizde bu şifreyi kullanabiliriz. Tc Kimlik Sorgulama Ssk Hizmet Dökümü E devlet sitesinden almak istiyorsak şifremizi temin etmeli, ya elektronik imzamızın ya da mobil imzamızın olması gerekmektedir. Bunların bir tanesinin olması yeterli olacaktır. Bunlardan birisinin yanında ayrıca TC Kimlik numaramızın da hazır bulunması gerekmektedir. Böylece işlemimiz oldukça kolaylaşacaktır. Daha sonra da TC kimliğimiz ve yukarıda saydığımız E Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imzalardan birisini girerek hizmet sorgulamaya başlayabiliriz. Bunları girdikten sonra işiniz oldukça kolaylaşacak demektir. Bu işlemden sonra da sorguya başla butonuna basmamızla sorgu başlayacak ve hizmet dökümü karşımıza gelecektir. Eğer bilgi amaçlı sorgulama yapmışsak sadece bu bilgileri kontrol edebiliriz ancak hizmet dökümü bir yerden istenmiş ise çıktısını alarak bu belgeyi istenen yere verebiliriz. Sorguladığımız bu belge dolayısıyla ne zaman emekli olabileceğimizi, ne zaman prim gün sayımızın dolacağını günü gününe öğrenebiliriz. Böylece aklımızda da bir soru işareti kalmayacaktır.