SSK E Devlet Hizmetleri Nelerdir?

E devlet üzerinden E-Hizmetler adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri altından SSK kurumuna ait yapabileceğiniz birçok işlem bulunuyor. Bu işlemlerin neler olduğuna bakalım.

4 A Almanya/Bulgaristan Emekli Ödemeleri: : 4 A ( eski adıyla SSK) Almanya ve Bulgaristan ülkelerinden bu kurum adı altında emekli olanların ödemelerinin sorgulama işlemleri internet üzerinden takip edilebiliyor. Bunun için yurt dışı emekli tahsis numarası gereklidir.

4 A Banka ve Adres Değişikliği: Emekli aylığı alan 4 A statüsünden emekli vatandaşlar gerektiğinde adres ve ödeme yapılan banka değişikliği yapabilirler. Ayrıca tahsis bilgileri görüntülenebilir.

4 A Emekli Aylığı Kesintileri: 4 A güvencesine sahip emekliler maaşlarına ait kesintileri buradan inceleyebilirler.

4 A Emekli Aylık Bilgisi: SSK emeklilerin aylık olarak maaş takiplerini görüntüleyebilir.

4 A Emekli Aylık Bilgisi Belge Doğrulama: E Devlet üzerinden oluşturulmuş aylık bilgisi belgesinin kontrolü için kullanılır.

4 A Emeklilik Kaydı: SSK kurumundan emekli olanların emeklilik kaydı görülebilir.

4 A Emekli Ödeme Bilgileri: 4 A statüsüyle sosyal güvence altına alınmış emekli vatandaşların ödeme bilgilerinin görüntülenmesi işleminin yapıldığı bölümdür. Maaş ve kesintiler görüntülenir.

4 A Hizmet Dökümü: SGK hizmet dökümünün alındığı görüntülendiği kısımdır. Alınan belge barkotlu bir şekilde yazdırılıp ilgili yerlere teslim edilebilir.

4 A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama: Onaylı SGK hizmet dökümünün barkod doğruluğunun yapıldığı kısımdır. Şifresiz kontrol yapılabilir.

4 A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti: bir kişinin 4 A statüsünde sosyal güvencesinin olup olmadığının incelenmesi yapılabilir.

4 A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvurusu Ve Sorgulama: Bir ay içerinde on günden az süreyle birini eviniz içinde çalıştırdığınızda sigorta tescilini buradan yapabilirsiniz.

4 A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama: Bir ay içerinde on günden az süreyle çalışan bir kişinin sigorta sorgulaması yapılır.

Yukarıda sayılan tüm SSK Sorgulama E Devlet üzerinden tek tıkla yapabilirsiniz. İstediğiniz belgenin çıktısını alabilirsiniz. Kurumlar tarafından istenecek resmi belge niteliğinde olan belgeleri barkotlu olarak yazdırabilirsiniz, kaydedip daha sonra kullanabilirsiniz.

Neden Solar Projektör Kullanmalısınız? Neden Solar Projektör Kullanmalısınız?

SSK Hizmet Dökümünü Öğrenme

4 A Statüsünde sigortalı sayılan bir kişinin SSK Sorgulama E Devlet hizmet dökümünü görüntülemek için SGK hizmetlerine giderek 4 A Hizmet Dökümü seçeneğine tıkanılır.