SGK hizmet dökümü sorgulama TC kimlik no ile mümkün değildir. Önceden kullanılan, kimlik bilgileri ile giriş uygulamaları kapatılmıştır. Kapatılmasının en büyük nedeni, güvenli bir sistem olmamasıdır. Kişisel bilgilerinize başkaları tarafından kolayca ulaşılabilir. Doğum tarihiniz, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, kimlik cilt numaranız gibi basit ve göz önünde olan bilgilerle sisteme sizin adınıza giriş yapılması mümkündü. Böyle bir sistem hatası nedeniyle başınıza büyük sorunlar açılması da kaçınılmaz olmaktaydı. Artık tüm işlemler ve sorgulamalar için TC kimlik numarası yeterli değildir. Bu durumun bilincinde olarak istenilen yeni bilgileri talep etmeniz gerekir.
Sisteme erişim için gerekli olan yeni bilgi E-Devlet şifresidir. E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız yeterli olmaktadır. Sisteme giriş yaparken öncelikle bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde istenilen boşluklara yazmanız gerekir. Sisteme giriş yaptıktan sonra hangi sigorta dahilindeyseniz, o işaretlemeyi yapmanız gerekir. Özellikle ödeme ve emeklilik durumları konusunda farklı şartlar belirleyen sigorta sistemleri değişebilirler.
Emeklilik İçin İstenilen Şartlar Nelerdir?

Müze Kart 2023 Yılı Fiyatı Ne Kadar Oldu? Müze Kart 2023 Yılı Fiyatı Ne Kadar Oldu?
  • SSK hizmet dökümü sorgulama TC kimlik ile E-Devlet şifresini birlikte kullandığınız sürece mümkündür. Bu şekilde emeklilik için neler istendiğini görmeniz mümkün olacaktır. Emeklilik için belirlenen belli başlı durumlar vardır. Bunlardan ilki yaş konusudur. Erkekler ve kadınlar için farklılıklar gösteren yaş durumları takip gerektirir. Eğer uygun yaş sınırını sağlamıyorsanız beklemeniz gerekir. Fakat yaş sınırını sağladığınız halde diğer koşulları sağlamadıysanız, yine beklemeniz gerekecektir.
  • Emeklilik için gerekli olan durumlardan bir diğeri hizmet yılınızı doldurmanızdır. Hizmet yılı, emeklilik şartlarının olmazsa olmazıdır. Bir ay eksik bile olmaması gerekir. Sizin için uygun görülen hizmet yılı, yasalarca belirlenmiştir. Kadınlar ve erkeklerde farklılıklar gösterir. Hizmet yılınızı doldurduğunuzdan emin olmalısınız ki emekli olabilesiniz.
  • Emeklilik için önemli olan bir diğer koşul da, prim gün sayısıdır. Prim günleri erkekler ve kadınlar için farklıdır. Ayrıca prim borcunuz olursa emekli olamazsınız. Yine de gerekli takibi yaparsanız, borçlarınızı ödeme imkanınız olacaktır. Kadınların doğum yapması durumunda, prim borçları kesilebilir. Erkeklerde de aynı şekilde askerlik durumları, prim borçlarının silinmesi konusunda fayda sağlamaktadır. Peki, tüm bunları öğrenmek için sorgulamayı yapacağınız şifreyi nasıl öğrenirsiniz?

Şifrenizin Olmaması Durumunda

  • Şifrenizi PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. SSK hizmet dökümü sorgulama TC kimlik ile mümkün olmayacağı için E-Devlet şifreniz mutlaka olmalıdır.
  • Şahsen ve kimliğinizle başvuru yapmanız gerektiğini mutlaka bilmelisiniz.