Kredi Notu Düşüklere Kredi

Kredi notu finansal kuruluşların müşteriler ile ilgili oluşturdukları kredi puanıdır. Bu not, müşterinin banka ve diğer finans kuruluşları ile olan ilişkisi sonucu ortaya çıkan bir değerdir. Bu nedenle kredi başvurusunda bulunan kişiler, kredi notlarını referans olarak göstererek başvurunun onaylanmasını sağlamaktadırlar. Peki, kredi notunuz düşük ise hiçbir bankadan kredi kullanamaz mısınız?

Çok uzun süredir, finans sektöründe faaliyet gösteren banka ve kurumlar müşterilerine finansman sağlarken ilk başta kredi notlarına bir diğer deyişle müşterinin kredi puanına bakmaktadır. Bu puanın incelenmesinin ardından başvurunun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağına karar verirler.

Neden Solar Projektör Kullanmalısınız? Neden Solar Projektör Kullanmalısınız?

Bunun nedeni ise alınan paranın ödenmemesi gibi bir durum olursa bankanın riskini en aza indirgeme isteğidir. Dolayısıyla bankaların kendilerini garanti altına almak istemeleri neticesinde, kredi notu başvurunun incelenmesinde önem arz etmektedir. Ülkemizde faaliyet gösteren finans kuruluşları arasında kredi notu düşüklere kredi veren bankalarda bulunmaktadır.

Kredi Notu Düşük Olanlara Kredi Veren Bankalar

Tüm bankalar, müşterilerini kredi notuyla sıralamakta ve buna göre bir liste oluşturmaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus; her bankanın kredi onay sürecinde skorlama sistemi aynı şekilde işlememektedir. Yani ülkemizde faaliyette olan tüm bankalar için standart bir skorlama sistemi yoktur.

Buna dayanarak A bankasına yapmış olduğunuz başvurunun reddedilmesi demek, B bankasının da başvurunuza red cevabı vereceği anlamına gelmez diyebiliriz. Çünkü A bankasının sizi riskli grupta görmesi sonucunda, B bankası kendi politikalarına göre başvurunuzu kredi kullandırmaya uygun bulabilir. Bu nedenle kredi notunuzun düşük olduğunu düşünüyorsanız, kredi puanı düşük olanlara kredi veren bankalara başvuruda bulunmalısınız…

Sigortasız Kişilere Kredi Veren Bankalar

Sigortalı olmak, kredi kullanımında önemli bir kriterdir. Çünkü her bankanın kredi onay sürecinde izlediği politika farklı olsa da, genellikle bankaların standartları incelendiğinde sigortalı olan kişilerin daha rahat kredi kullanabildiği gözlemlenmektedir. Maalesef pek çok kişi “çok iyi” derecesinde kredi notuna erişememiş olsa da, sigortasız kişilere kredi veren bankalar bulunmaktadır.

  • ING Bank Sigortasız Kredi
  • Yapı Kredi Bankası Sigortasız Kredi
  • Finansbank Sigortasız Kredi
  • Halkbank Sigortasız Kredi;
  • Denizbank Sigortasız Kredi

Sigortasız kişilere kredi için buraya tıklayın.
 

Kara Listede Olanlara Kredi Veren Bankalar

Bankaların politikasına hiç uymayan sebepler arasında kara listede olmak yer alıyor. Bu müşteri grubu en riskli olan olarak görülmektedir. Nedeni ise müşterinin daha önceden kullandığı kredi kartı ürününü ya da krediyi ödememiş olmasından kaynaklı kara listede yer almasıdır.

Böyle bir durumda hemen hemen her banka kredi kullandırmak istemeyecektir. Ancak bu sorunu çözüme ulaştırmak için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Örneğin kara liste kaydı olan bir kişisiniz ancak bankanın kredi kartını aktif olarak kullanıyorsunuz.

Yüksek meblağlarda alışveriş yapıyor ve ödemelerinizi asgari tutar kadar değil, sürekli yüksek miktarlarda yapıyorsunuz. Böyle bir durumda kara listede yer almanız da, kredi kartı ürününü kullandığınız banka size finansman sağlayabilir.

Kara listedekilere kredi için buraya tıklayın.

Sicili Bozuk Olana Kredi Veren Bankalar

Kredinizin red edilme nedeni yukarıda sıralanan kriterler değilse, sicilinizin bozuk olmasından kaynaklı red cevabı alıyor olabilirsiniz. Bu durumda geçmiş yakanızı bırakmadığı için bankalar size kredi vermek istemeyebilir.

Çünkü bazen size masum görünün ancak bankanın politikalarına uymayan nedenler bile sicilinize işlenebilir ve kredi red nedeni olarak gösterilebilir. Bu durumu örnek olarak; kredi kartları için sadece minimum tutarın ödenmiş olması, icra takibi, karşılıksız senet ve krediler için gecikmeli kapatılması diyebiliriz…

Bu gibi durumlarda sicili bozuk olanlara kredi veren bankaları tercih ederek müracaatta bulunmalısınız. Sicili bozuk olana kredi kullandıran bankalar arasında yerli bir marka olan Fibabanka mevcut. Aslında bankacılık sektörüne yeni giren ya da yakın dönemde girmiş olan kurumlar kredi kullandırma konusunda daha esnek davranıyor diyebiliriz.

Fibabanka da bunların arasında yer aldığı için belli bir para limitine kadar daha kısa vadeli olarak kredi kullanma konusunda müşterine yardımcı olmaktadır. Şansınızı denediğiniz halde Fibabanka’dan kredi kullanamadıysanız, ikinci bir seçenek olarak faktöring şirketlerini değerlendirebilirsiniz. Güncel faktöring şirketleri listesine göz atarak, dileğiniz şirkete finansman başvurusunda bulunabilirsiniz…

Sicili bozuk olana kredi için buraya tıklayın.

İLANDIR...