15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü hakkında değerlendirmede bulunan Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz Kadınların üretime bereket kattığını ifade ederek şunları söyledi;

Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek Dünya'da gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında, önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar üstlenmektedir. Kadınların tarımsal üretimde; kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır.

Kadın çiftçilerimizin bilinçli, bilgili ve yeni bilgiler öğrenmeye açık olduğunu görüyoruz. Bu sebeptendir ki birçok projenin kadın çiftçiler ile yürüdüğü nede şahidiz. Üretimin her aşamasına aktif şekilde katılan kadın çiftçilerimizin, kalkınmanın imkânlarından yeterli pay almalarının sağlanması için desteklenmeleri şarttır. Evinden çocuklarının bakımından, ev işlerine kadar birçok sorumluluğu yerine getiren kadınlar tarımın yükünü de çekiyor. Günde 16-17 saat çalışarak, insan üstü bir gayretle üretime omuz veriyor.

 Bu duygu ve düşünceler ile 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Dr.Sadık Ahmet Caddesi’nde Yağmur Suyu Hattı Döşeniyor Dr.Sadık Ahmet Caddesi’nde Yağmur Suyu Hattı Döşeniyor