Medeniyetimizin ve kültürümüzün yaşatılmasında bir gönül köprüsü vazifesi gören ve Anadolu'nun kültürel belleğinin önemli bir ifadesi olan aşıklık geleneğini yaşatan usta aşıklar; atışma, koçaklama, güzelleme, taşlama ve türkü dallarından sunacakları performansları ile bu akşam Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak. Kars, Erzurum, Gümüşhane, Çorum ve Çukurova gibi Türkiye’nin farklı yörelerinden gelecek aşıklar, atışma, koçaklama, taşlama ve türkü dallarında birbirinden güzel eserlerini Nevşehirliler için seslendirecekler. Aşıklık geleneğinin yaşatılması ve bu geleneğin gelecek nesillere aktarması amacıyla gerçekleştirilecek olan "Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız" isimli programın yönetmenliğini ise ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Demirci yapacak.

“Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde “Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde

Toplumun adeta dili olan aşıkların kahramanlık türkülerini de seslendireceği programda, aşıklık geleneği ile ilgili çeşitli bilgiler de verilecek.