Herkes kendi işini yapmak ister. Kimisi bu yönde adımını atar ve büyüterek bambaşka bir hayat çizer kendine. Kimisin içinde durum hayal olmaktan ileriye gitmez. Çünkü işin öbür tarafı hiç de kolay değildir.

Elinizdeki sermayenin miktarı elbette önemlidir ancak en önemli olan şey işinizin başarı olup olamayacağı sorusuna verdiğiniz cevaptır. Eğer bu cevabı test etmeden veriyorsanız önünüzü görmeden bir işe atılıyor demeksiniz demektir. Ve sonuçlar büyük hüsranlar ve borçlar doğurabilir. Mal ya da hizmet artık ne satıyorsanız mutlaka çeşitli değerlendirmeler yapmalı sonrasında gerekli adımları atmalısınız. Örneğin bir prototip yaptınız önce ailenize, sonra arkadaşlarınıza ve çevrenizdekiklere göstermeli yorumları dikkate almalı ve gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra bu sefer hiç tanımadığınız 100, 1000 mümkünse 5000+ kişiye gösterim, sunum sağlamalı ve gelen sonuçları çok iyi analiz etmelisiniz. Emin olun genel sonuçlar size cevabı verecektir. Bu süreci bu şekilde başarılı bir şekilde yönetip ve sonuçlar istediğiniz gibiyse bu sefer diğer önemli adımları tartışmaya açabilirsiniz.

Şirketin modeli işinize uygun olmalıdır bunun içinde işinizin adımlarını bir muhasebeciyle değerlendirmeli gerekli bürokratik işlemleri tanımalı ve en uygun olan şirket modelini seçmelisiniz. İlke etapta eğer uygunsa şahıs şirketi ile başlanıp sonradan diğer şirket modellerine geçmek daha uygun olabilir. Unutmayın şirketi açmak kolay kapatmak daha zordur. Dolayısıyla bu adımları etraflıca düşünmek ve danışmak son derece önemlidir.