Konuya ilişkin düzenlenen toplantıda basın mensuplarını bilgilendiren Hastane Başhekimi Op. Dr. Özhan İnce ve operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Faruk Cingöz, bir mucize olan ve tıp literatüründe nadir rastlanan durum sonucunda kalbi durmuş olarak getirilen 43 yaşındaki 3 çocuk babası Müzik Öğretmeni olan Mesut Arıkan’ın yapılan operasyonun ardından hayata döndürüldüğünü, sonrasında ise herhangi bir engellilik durumu kalmadan eski sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

YİNE BAĞLAMASINI DİNLEYECEĞİZ

Konuya ilişkin verdiği bilgilerde hayata döndürülen ve 30 günlük bir uğraşı ile sevdiklerinin arasında bulunan Müzik Öğretmeni Arıkan’ın bağlamasını yeniden dinleyebileceklerini ifade eden Kalp ve Damar Cerrahı Cingöz, “Bizim burada toplanmamızın ana gayesi öncelikle farkındalık oluşturmak. Kalbi durmuş bir insanın kalbinin durduğunu fark etmek ve ardından yapılacak olan işlemleri sistematik bir şekilde uygulamak. Kalbi durmuş bir kimsenin kalbini çalıştırmak ve onu kurtardıktan sonra engelli kalmasını önlemek. Bu tür vakalarda ölüm oranı yaklaşık yüzde 98’lerdedir.

BU 100 BİNDE 1 OLAN MUCİZEVİ BİR OLAYDIR

Açıklamalarında çok ağır kalp krizi geçiren ve çok zor şartları atlatmış olan Arıkan’ın hayata döndürülmesi olayının 100 binde 1 olan mucizevi bir olay olduğunu dile getiren Cingöz; “Bu vaka hastanemizin çok yüksek riskli hastalara yüksek akademik seviyede sağlık hizmetinin sunumunu, idamesini, idaresini, lojistik desteğini test etmiş, bu zor görevi öncelikle kalp cerrahı ekibim ve tüm sağlık personelimiz ile başarmış bulunmaktayız” diyerek bütün ekip ve personele tek tek teşekkür etti.

KARDİYO GÜVENLİ ŞEHİRLER OLMALI

Verdiği bilgilerde 112 hizmetinde büyük mesafe alındığını söyleyen ve acil hizmeti ile yoğun bakımın önemine işaret eden Cingöz, gelişmiş ülkelerdeki şehirlerde kalbi duran hastalara anında müdahale edilmesi için metrolarda, sokaklarda acil müdahale üniteleri bulunduğunu bildirerek bu tür şehirlere kardiyo güvenli şehir denildiğini ve Türkiye’de de bu yönde adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

HASTA ARIKAN: “MİNNETTARIM”

Zorlu müdahalenin ardından hayat döndürülen ve basın toplantısına katılarak söz alan Arıkan ise; “Bugün burada olmamı önce Allah, sonra buradaki doktor ve sağlık personeline borçluyum. Büyük bir gayret ile çok zor durumdayken beni hayata döndürdüler. Söyleyecek söz bulamıyorum. Minnettarım. Allah böyle doktorları ve sağlık personelini eksik etmesin” dedi.

GÜLTEKİN: “MUTULULUK DUYDUM”

Çocuklarda Yumurta Alerjisi Nasıl Anlaşılır? Çocuklarda Yumurta Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

İl dışında olması nedeniyle basın toplantısına katılamayan Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ayhan Gültekin ise bir yazılı açıklama ile; “Bu olay, vizyonumuzdaki hasta bazlı yeni yapılanma ile ilimizde üzerimize düşen sağlık misyonunun ne kadar önemli olduğunu en yüksek perdeden gösteren bir olay oldu” ifadesinde bulunarak hayat döndürülen Arıkan’ın bu durumundan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ / www.kayserianadoluhaber.com.tr

x