Zehirlenme Nedir? Zehirlenmelerde İlk Yardım Zehirlenme Nedir? Zehirlenmelerde İlk Yardım
ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezinin (TÜRKÖK) açılışının birinci yılı dolayısıyla bir otelde düzenlenen programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, 22 yaşındaki ana sınıfı öğretmeni Dilek Ünal'ın, zayıflamak amacıyla internetten satın aldığı bir ürünü kullandıktan sonra komaya girdiğini ifade ederek, internet ortamında bu tür ürünlerin satışının önlenmesine yönelik düzenleme olup olmayacağını sorması üzerine Müezzinoğlu, Ünal'a acil şifa diledi. 

Müezzinoğlu, şunları kaydetti: 

"İnternet ortamında ne olduğu bilinmeyen herhangi bir ilaç ya da ilaç mahiyeti verilen ürünün tüketilmesi, insanın kendi kendisine yapabileceği en büyük kötülüktür. Hatta intiharıdır diyebilecek durumdayız çünkü ilaç mutlaka o konuda uzman olan birinin tavsiyesiyle reçete edilmelidir veya onun değerlendirmesiyle kullanılabilir. Bu anlamda, her seferinde söylediğim gibi toplumsal duyarlılığımız, hele hele sağlıkla ilgili alacağımız her zerre mutlaka hekim kontrolünde ve uzman kontrolünde olmalıdır. 

Bu sağlık ürünü süsü verilmiş veya zayıflama ilacı gibi anlam yüklenmiş ürünlerin internet ortamından satışıyla ilgili önemli yasal düzenlemelerimiz var. Caydırıcı olabilmesi adına 20 bin liradan 300 bin liraya kadar para cezası, kapatma cezası var. Ama buna rağmen bu sanal dünyayı kontrol edebilmek o kadar da mümkün olamıyor." 

"131 internet sitesi kapatıldı" 
Bu yılın başından itibaren 131 internet sitesinin kapatıldığını bildiren Müezzinoğlu, "Siz bugün kapatıyorsunuz, yarın bir başka isim altında yenileri açılabiliyor. 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezaları var. Bu anlamda yalnız Türkiye içinden organizasyon yapmadıkları için arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamıyoruz. Bunlara itibar etmemek, prim vermemek toplumumuzun en büyük duyarlılığı olmalıdır." şeklinde konuştu.