Zehirlenme Nedir? Zehirlenmelerde İlk Yardım Zehirlenme Nedir? Zehirlenmelerde İlk Yardım
Yolcuları hastalıklardan korumak amacıyla EGO otobüslerinin, kentin 5 farklı bölgesinde bulunan bölge müdürlüklerinde gece saatlerinde iç ve dış temizliklerinin yapıldığını bildiren Tahiroğlu, bunun yanı sıra virüs ve mikroplara karşı da ameliyathanelerde kullanılan malzemelerle dezenfekte edildiğini vurguladı. EGO’nun 1250 otobüsünde günde 750 ile 800 bin arasında yolcu taşındığını belirterek, bu kadar yüksek sayıda insanın yolculuk ettiği, bir arada bulunduğu ortamlarda virüs ve mikropların kolay üreme imkanı bulduğunu, bu nedenle hijyenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Başkent’te her gün 750-800 bin kişinin yolculuk ettiği EGO belediye otobüsleri, rutin temizliğin yanı sıra özellikle son haftalarda artış gösteren grip başta olmak üzere bulaşıcı hastalıklara karşı da dezenfekte ediliyor.
Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, EGO’nun 1250 otobüsünde günde 750 ile 800 bin arasında yolcu taşındığını belirterek, bu kadar yüksek sayıda insanın yolculuk ettiği, bir arada bulunduğu ortamlarda virüs ve mikropların kolay üreme imkanı bulduğunu, bu nedenle hijyenin büyük önem taşıdığını söyledi.
Yolcuları hastalıklardan korumak amacıyla EGO otobüslerinin, kentin 5 farklı bölgesinde bulunan bölge müdürlüklerinde gece saatlerinde iç ve dış temizliklerinin yapıldığını bildiren Tahiroğlu, bunun yanı sıra virüs ve mikroplara karşı da ameliyathanelerde kullanılan malzemelerle dezenfekte edildiğini vurguladı.
Bu konuda vatandaşlara da sorumluluk düştüğünü kaydeden Tahiroğlu, yolculuk yapan kişiler tarafından da bazı önlemler alınabileceğini belirterek, şu uyarılarda bulundu:
“Otobüsleri temiz tutmak bizim görevimiz. Ancak vatandaşların da hem kendi hem de başkalarının sağlığını tehlikeye atmaması gerekir. Özellikle nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalığı olanlar maske ve eldiven kullanmalı ve daha özenli davranmalı.”