Ramazanda sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Ayrıca bu sağlıklı beslenmenin yanı sıra sağlıklı bir şekilde kilo vermekte mümkündür.

Ramazanda özellikle dikkat etmemiz gereken husus su tüketimidir. Orucumuzu bir bardak su ile açtıktan sonra düşen kan şekerimizi dengeleyebilmek için bir adet hurma tüketebiliriz. İftar ile sahur arasında 2,5 – 3 litre su tüketilmesi gerekmektedir.

İftar sofralarının vazgeçilmezi çorba da menü de olması gerekir. Tabi ki porsiyon miktarı önemlidir. ( 1 kepçe = 1 kase )

İftar menülerinde protein ihtiyacımız olan et/tavuk/balık gibi protein kaynaklarını, sindirim sistemimize yardımcı olması ve lif kaynağı olması nedeniyle etli sebze yemeği olarak yapabiliriz. Salata lifli besin içeriği olduğundan dolayı sindirim sistemimize yardımcı olmakta salatalarımızı yağsız şekilde tüketmeliyiz.

İftarda hemen yemek arkasından şerbetli tatlı tüketmemeliyiz. Haftada 1 defa porsiyon miktarına dikkat ederek sütlü tatlı tüketebiliriz.

Sahur da protein açısından zengin olan yumurta bize tokluk hissi vereceğinden dolayı yumurtayı haşlanmış şekilde tüketmeye özen göstermeliyiz.

Sahur ve iftarda ekmek tercihimizi tam tahıllı ve kepekli ekmek olarak tercih etmeliyiz. Çünkü tokluk hissi verecektir.

Şimdiden herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.

Dyt. Ömer ÖZDAĞLI