Türkiye'nin Geri Gönderme Merkezleri Kapasitesi 20 Bine Çıkacak Türkiye'nin Geri Gönderme Merkezleri Kapasitesi 20 Bine Çıkacak
MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu teşkilatların parti tüzüğünün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanınca tüzüğün 34. maddesine göre kapatıldığını belirtti.

Çetin, yeni teşkilat kuruluncaya kadar alınan kapatma kararının, bugün il başkanlıklarına ve valiliklere bildirildiğini kaydetti.
Tüzüklerinin ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemlerinin de devam ettiğini bildiren Çetin, kesin kararın verilmesinin ardından kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade etti.
MHP, 19 Şubat'ta Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis il, Aksaray Merkez ilçeyi, 20 Şubat'ta İstanbul Fatih İlçe Başkanlığını ve 22 Şubat'ta da Elazığ, Bayburt, Samsun, Çorum, Tekirdağ, Kırklareli, Gümüşhane, Tokat il teşkilatları ile Elazığ, Bayburt, Gümüşhane Merkez İlçe teşkilatlarını 24 Şubat'ta Çanakkale il, Çanakkale Merkez ve Çorum Merkez İlçe  teşkilatlarını kapattı.

Böylece parti son bir haftada toplam 13 il ve 7 ilçe teşkilatını kapatmış oldu.