Patronla İyi Geçinmenin Yolları

İşyerinizde yöneticinizle iyi geçinmelisiniz. Yoksa işe gitmek sizin için mutsuz bir duruma dönüşür. Gün içinde sürekli kötü hisseder ve soru işaretleriyle gününüzü mahvedebilirsiniz. Halbuki düzenli bir ilişki yürütmek temel amacınız olmalı. Bunun da ilk yolu politik olmaktan geçer. Sorumluklarınızı yerine getirmenin yanı sıra bazen daha fazla iş yükü sırtınıza binebilir ama bu durumu geleceğ yatırım olarak görmek sizin için daha iyi olacaktır. Aksi durumda tartışmaya ve asla istemediğim birşeyi bana yaptıramaz modunda takılırsanız; Bir kere terfiyi unutmanız gerekir. Ve yöneticiniz sürekli sizde hata arayan gözlerle sizi izleyecektir.

Bunun dışında en çok rastlanılan durum hiyerarşik saygıdır. Egoların savaşması sonucunda karşınızdaki kişiye sizden küçük olduğu için, kadın olduğu için vb. durumlar için gelişigüzel bir yaklaşım içinde olursanız yine tartışmaları körüklemiş olacaksınız.  Unutulmaması gereken en önemli konu yöneticiniz ile gireceğiniz her tartışmanın size eksi yansımaları olur. Dolayısıyla önce kendinize yöneticiyle tartışamamanız gerçeğini kabul ettirmelisiniz. Elbette hakkınızı da asla yedirmeyin. Sınırı aşılıyorsa saygılı bir biçimde duruşunuzu gösterin. Davranış biçimlerinizi ustaca kontrol ederseniz her kim olursa olsun sizle nasıl konuşması gerektiğini bilir. Bunun için gereksiz sert tartışmalara lüzum yoktur.

Yöneticinizle iyi geçinirseniz konumuzu güçlendirdiğiniz gibi, referans olarak da güçlü olursunuz. Tabi burada iyi geçinmekten kasıt her şeyi koşulsuz yapın vs. değil. İşlerinizi iyi bir şekilde tam sorumluluk biçiminde yapıp ilgili olduğunuzu ona göstermek.