Programda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru ve güvenliğiyle birlikte Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaya yönelik başlattığı ‘Barış Pınarı’ harekatı için destek açıklamaları gelirken, programda ayrıca Anadolu Mektebine Düzce’den katılan lise öğrencisi Emre Sivil eşliğinde katılımcılar ‘Kahraman Ordumuz İçin Dua’ etti.

Nevşehir Valiliği, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle 8-10 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenen etkinliğin kapanış programı NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Burada yapılan programa; Tarım ve Köy İşleri Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, protokol üyeleri, STK temsilcileri, anma etkinlikleri kapsamında 17 farklı şehirden Nevşehir’e gelen misafirler,  üniversite ve lise öğrencileri ile davetliler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları faaliyetleri kapsamında gönüllü öğrencilerin Necip Fazıl Kısakürek’le ilgili değerlendirme yazılarını sunduğu panelle başladı.

Barış Pınarı Harekatına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine Dualar Eşliğinde Destek Açıklaması

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'ne 9 günde 1 milyonu aşkın kişi katıldı Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'ne 9 günde 1 milyonu aşkın kişi katıldı

Öğrencilerin sunumlarının ardından değerlendirme konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen başta eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü olmak üzere konuşmacılar Barış Pınarı Harekatına desteklerini açıkladılar. 

Rektör Yardımcısı Özensel: Rabbim Kendilerine Zaferler Eylesin ve Dualarımız Onlarla

Programın değerlendirme ve kapanış programında konuşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, “Bu programın önemli bir bölümünün özellikle üniversitemizde gerçekleştirilmiş olmasından dolayı öncelikle başta Valimiz olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etmek istiyorum. Sayın Bakanımızın öncülüğünde Türkiye’nin dört bir köşesinde gençlerimizin bu coğrafyanın yetiştirdiği nadide insanların kaleminde yine bu coğrafyayı okuma faaliyetleri gerçekten imrenilecek bir hadisedir. Bu faaliyet tarif edilemez ve tarif edilemez bir değere sahip olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda Sayın Bakanımız ve Hocamıza gerçekten en içten teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Üç günden beri bu program gerçekleştiriliyor ve Üstat Necip Fazıl değişik boyutlarıyla ele alınıp değerlendirilmeye çalışıyor. Şüphesiz ki o bir yazar, o bir şair, o bir fikir adamı, o bir mütefekkir ve o bir dava adamıydı. Ama o aynı zamanda kendi ifadesiyle ‘Ben artık ne şairim, ne fıkra muharriri. Sadece beyni zonk zonk sızlayanlardan biriyim’ diyordu. O bu ülkenin evlatlarının üstadıydı. Çünkü o, baskıcı otoriter modernleşme projesi çerçevesinde zorlanan genç nesillerinin hislerine tercüman olan ve onları cesaretlendiren biriydi.  Çünkü o hem geçmiş, hem de gelecek tasavvufu sunarak bu ülkenin asli değerlerini temel alan bir medeniyet tasavvuru ortaya koymaya çalışıyordu. Çünkü o Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!’ mısralarıyla geleceğini dışarda bırakılmış herkese ‘Yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakarya’ diyordu.

Bu vesileyle üstadı rahmet anarken, malum olduğu üzere kahraman ordumuz ‘Barış Pınarı Harekatı’nda. Rabbim kendilerine zaferler eylesin ve dualarımız onlarla” diye konuştu.

İl Mili Eğitim Müdürü Demir: Kahraman Ordumuza Muzafferler Diliyorum

Programda konuşan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’de “Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru ve mazlumları selameti için başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’ operasyonunda kahraman ordumuza muzafferler diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Rabbim muzaffer eylesin inşallah” dedi.

Anadolu Mektebi Başkanı Güçlü: Ümit Türkiye’dedir

Değerlendirme ve kapanış konuşmasını yapan Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, ““Bugün de İslam dünyasının içerisinde bulunduğu büyük bunalım, Türk dünyasının ayakları üzerine doğrulması konusunda ki bekleyişlerini birlikte düşündüğümüzde gerçekten de ümit Türkiye’dedir. Potansiyel de Türkiye’dir. Balkanlardaki, Kafkaslardaki, Orta Asya’daki, Afrika’daki sorunlar bizimdir. Dolayısıyla İslam dünyasının sorunlarını da omuzlamaya hazır, ama takati bugün için yetmiyor. İnşallah bir gün yetecek”  dedi. 

Güçlü “Nevşehir’de gerçekleştirdiğimiz ve bu kapanış paneliyle sonuna geldiğimiz Necip Fazıl programımızın nihayetinde bir kapanış programında yine beraberiz. 12 şehirden gelen öğrencilerimizin yanında Nevşehir’de farklı liselerde okuyan öğrencilerimiz ve üniversitede okuyan öğrencilerimizde aramızdalar. Özellikle bizi bu programlarda yalnız bırakmayan bu şehrin yöneticilerine, çeşitli konularda görev yapan herkese teşekkür ediyorum.

Necip Fazıl bu toplumun kahramanlarından biridir. Kahramanlar kendi hayatları içerisinde topluma yol gösteren, öncülük eden, onların toplumda meydana gelen sorunlarına çözümler arayan, düşüncelerini, önerilerini paylaşan ve o konuda bir gelişmeye vesile olan insanlara verilen bir addır. Ama daha özel anlamda kahramanlar, daha çok bir mücadele içerisinde bulunup bu mücadeleden başarılı çıkan insanlara ad verilir ve söylenir. Dolayısıyla Necip Fazıl hem düşünce hem de bir aksiyon adamıdır.

Kendi tarihimizi, kültürümüzü, sanatımızı, edebiyatımızı, şiirimizi, türkülerimizi yani müziğimizi sevmek için bilmek lazımdır. Anlamak için dinlemek lazımdır. İlla ki okumak lazımdır, anlamak lazımdır, yazmak lazımdır. Bugün karşımızda gördüğümüz öğrencilerimiz farklı şehirlerden ve farklı sürelerde Anadolu Mektebi’ne gelmişlerdir. İnşallah bu öğrencilerimizin içeresinden akademisyenler, yazarlar, düşünürler ve Türkiye’nin birikmiş problemlerine çözüm getirecek insanlar çıkacak diye ümitliyiz ve dualarımız bu yönde.

Necip Fazıl, büyük doğuyla özleşmiş bir yazarımızdır. 1943’te çıkarmaya başladı uzun süreler çıkarda ve 555 sayı çıkarmaya muhakkak oldu. 21 defe kapanan ve o kadar da açılan bir dergidir. Bu derginin 16 defa kapanışı dıştan gelen bir sebeptir. İdareden, yargıdan, sıktı yönetimden yani mevcut sisteme karşı olması düşüncesiyle. Ama yılmadan bıkmadan çıkarmıştır ve tarif etmiştir büyük doğuyu, İslam’ın emir subayı. Yani o ne diyorsa o yolda yürüyeceğiz. Bu millet tam bu görevi 1 yıldır İslam’ın emir subayı olarak yapıyor. Bugün de İslam dünyasının içerisinde bulunduğu büyük bunalım, Türk dünyasının ayakları üzerine doğrulması konusunda ki bekleyişlerini birlikte düşündüğümüzde gerçekten de ümit Türkiye’dedir. Potansiyel de Türkiye’dir. Balkanlardaki, Kafkaslardaki, Orta Asya’daki, Afrika’daki sorunlar bizimdir. Dolayısıyla İslam dünyasının sorunlarını da omuzlamaya hazır, ama takati bugün için yetmiyor. İnşallah bir gün yetecek.

Bugün bu hususta ordumuzun bir büyük hamlesi var. Güneyimizde batılıların edebiyatla, sanatla, düşünceyle, siyasi yollardan gerçekleştirmek istediği bu ülkeyi yok etme konusunda uzun mücadelesi bir noktada engellerken, bir başka yönden askeri alanda çevremizde bir ateş hattı oluşmuştur ve buna yönelik olarak karar bir hareketle dün başladı. Dolayısıyla bu harekatın iki tane temsilcisini kürsüye davet etmek istiyorum. Birincisi ordumuzun temsilcisi Nevşehir İl Jandarma Komutamız Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, ikincisi de askeri ve gençliğimizi temsilen Emre Sivil” diye konuştu.

Nevşehir İl Jandarma Komutanı Erol: Allah Mehmetçiğimizin Yar ve Yardımcısı Olsun

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü tarafından kürsüye davet edilen Nevşehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, "Necip Fazıl’ın söylediği gibi bekleyen gençlik görmedim,  herkes kendisinin beklenen olduğunu görebiliyor. Özellikle buradaki panelistleri gördüğüm ve onların konuşmaları dinlediğim zaman, sizleri gördüğüm zaman kimsenin beklemediğini ve beklemeyeceğini hissedebiliyorum. Bunun içinde gurur duyuyorum. Bu düşüncelerle ‘Barış Pınarı’ harekatına devam eden Mehmetçiklerimizin de Allah yar ve yardımcısı olsun. Bu gençliği gören Mehmetçikten Türk-İslam dünyasının gerektirdiği ve gerekeceği ve ilerleyeceği yere en kısa zamanda ulaşacaktır diye düşünüyorum. Tekrar kahraman Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum ve Allah yar ve yardımcıları olsun” diyerek duygu ve düşüncelerini katılımcılar ile paylaştı.

Lise Öğrencisi Sivil’den Kahraman Ordumuz İçin Dua

Nevşehir İl Jandarma Komutanının ardından Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Emre Sivil’in kahraman ordumuz için okuduğu dua katılımcıları amin sesleri eşliğinde gururlandırdı.

İşte Emre Sivil’den ‘Kahraman Ordumuz İçin Dua’sı: 

Allah’ım, senin yücelttiğin değerleri yücelten ve Kutlu Yol’un 1.000 yıldır temsilcisi olan aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun yardımcısı ol…

Vatanımıza, bayrağımıza ve tüm kutsallarımıza karşı savaş açmış hainlerin emellerini boşa çıkar…

Türk-İslam aleminin bileğini güçlü, gücünü erdemli eyle…

Hakkı üstün tutan ve hakikati ömrüne nakşeden milletimizi âli eyle…

Geçmişte bahşettiğin kutlu zaferlerin aynısını, bugün Barış Pınarı Harekatında bulunan kahraman askerlerimize de nasip et…

Onların yüreklerindeki aşkı bizlerin kalbinde de halk et…

Sayıları eksilmeden Cennet yurdumuza onları geri döndür…

Enbiyanın, evliyanın ve şühedanın himmetini onlarla birlikte kıl…

Onların düşmana karşı yaptıkları her hamleyi, alem-i İslam’ın yücelmesine vesile kıl…

Kahraman askerimizin attığı adımları, gönül coğrafyamızın her bir karışında mazlum, masum ve mağdur olarak, boynu bükük ve gözü yaşlı bir şekilde hayat süren soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın yeniden dirilmelerine sebep eyle…

Amin Aman Amin… Elhamdülillahı Rabbil Alemin… El Fatiha…