NEVŞEHİR(MHA) Merkeze bağlı Uçhisar kasabasında bir tarla da bir araya gelen AK Partili Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner ve ziraat odası yönetim kurulu üyeleri hem ekili arazide incelemelerde bulundular hem de çiftçiler gününü kutladılar.

"Kimsenin domatessiz, ekmeksiz kalmaması için çalışan çiftçilerimizin günü kutlu olsun"

Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, "Sayın Ziraat Odası başkanımızla bugün çiftçiler günü dolayısıyla bir araya gelmiş gibiyiz. Ancak biz sık sık bir araya geliyor ve ilimizdeki tarımsal faaliyetleri ele alıyoruz. Korona virüs döneminde ülkemizde sağlıkçılarımız, emniyet güçlerimiz yoğun bir çaba veriyorlar ama bizlerde tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Sıkıntılı bugünlerde kimsenin domatessiz, ekmeksiz kalmaması için çalışan tüm çiftçilerimizin günlerini kutluyoruz. Bizlerde her zaman onların destekçisi olmayı sürdüreceğiz" açıklamalarında bulundu.

Başkan Savran’ın 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı Başkan Savran’ın 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, "Çiftçilerimiz yaşamımızın olmazsa olmazı"

"Bu programı düzenleyen ziraat odası başkanımıza teşekkür ediyorum. Uluslararası tarım örgütü tarafından bugün çiftçiler günü olarak ilan edilmiş. Çiftçilerimiz yaşamımızın olmazsa olmazı. Çiftçilerimiz bugün mutfağımıza giren gıdaları almamızı sağlayan emekçi insanlar. Bu çiftçilerimizin dünya genelinde ekonomiye yaptıkları katkılarından dolayı daha iyi şartlarda kutlamamız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımızın katkıları tarımda önemli adımlar atıldı. Atılmaya devam ediliyor. 400 Milyon TL olan tarıma olan destek bugün 1 Milyar TL'ye çıkıyor. Dolayısıyla devlet olarak, hükümet olarak tarıma verdiğimiz öneminde sadece bir göstergesi bu" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz,"Başta Babam olmak üzere tüm çiftçilerimizin gününü kutluyorum"

"Üreten bütün kardeşlerimizin gününü kutluyoruz. Özellikle bu salgın sürecinde tarımın ve üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yakından anladık. Hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın gösterdiği büyük gayretle bugün ülkemizde çok şükür tarımsal ürünler konusunda hiç bir sıkıntı yaşanmıyor. Bende bir çiftçi çocuğu olarak toprağın ve üretmenin kıymetini çok iyi biliyorum. Burada vatandaşlarımıza asıl çağrım bu ürünleri tasarruflu kullanalım ve ziyan etmeyelim. AK Parti döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde çiftçilerimize çok önemli destekler verildi. Ürün bazlı desteklemelerden mazot desteklemesine kadar çiftçimize ekonomik manada önemli katkı sağlanıyor. Çiftçilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bütün boş arazileri çiftçileri çiftçiye tahsis ederek daha fazla üreten bir ülke olacağız. Kendi kendine yetebilen dünyanın sayılı ülkelerindeniz. Başta Babam olmak üzere tüm çiftçilerin günlerini canı gönülden kutluyorum" diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner, "Üretmez isek aç kalırız"

"14 Mayıs çiftçiler günü başta ülkemiz çiftçileri olmak üzere tüm dünya çiftçilerine hayırlı olsun. Bu Pandemi döneminde bile bizler evlerimizde otururken çiftçilerimiz üretemeye, alın teri dökmeye devam ettiler. Üretmez isek aç kalırız. Çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Sayın Milletvekillerimize, il genel meclisi başkanımıza, il özel idaresi genel sekreterimize, Tarım ve Orman İl Müdürümüze ve yönetim kurulu üyelerimize düzenlediğimiz bu programa katıldıkları için teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.