Nevşehir’de uyuşturucuya karşı ciddi bir hassasiyet gösteren Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Türk gencinin madde bağımlılığı ile mücadelesinin anlatıldığı ‘Cehalet’ adlı tiyatro gösterisi düzenledi.  

Tiyatro gösterisine, 25. Dönem Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Kamu-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Türk-Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Türker, Parti üyeleri ve yaklaşık 700 kişilik bir katılım oldu.

Salon tıklım tıklım doldu

Salonunu tıklım tıklım dolduğu programın açılış konuşmasında Ocak Başkanı Ali Türker, Uyuşturucuya karşı en başından beridir Ülkü Ocakları’nın savaş açtığına vurgu yaptı.

Ülkü Ocakları Dünya’nın en büyük gençlik hareketi olarak, cehaletle kurulduğu günden bu güne kadar devam etmiş ve mücadelesini bundan sonra ebediyete kadar sürecek bir hareket olduğunu ifade eden Ocak Başkanı Ali Türker, “Cehalet ile mücadelemizin yanında, Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz beyefendinin takdiri ile yeni bir mücadele kapısı açılmıştır. Bu mücadelenin adı uyuşturucu ile mücadele kapısıdır. Kanımızın son damlasına, nefesimizin sonuna kadar uyuşturucu madde ile mücadele edeceğiz. Bugün tiyatro, yarın basın açıklaması ile bu mücadelede ne gerekiyorsa, bu madde ile mücadele için elimizden geleni yapacağız. Ülkemizin ve şehrimizin en büyük düşmanı uyuşturucudur. Araştırdığımız ve tespit ettiğimiz üzere uyuşturucu kullanımına yönelen gençlerimizin en büyük eksikliği sevgi eksiklidir. Ailelerinin sevgi eksikliğini yaşamaları, öğretmenlerini sevgi eksikliğini yaşamalarıdır. Maalesef çocuklar bu boşlukta ise uyuşturucu maddeye yönelmekte ve bu maddenin esiri olmaktadır.” dedi.

KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE… KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE…

“Uyuşturucuya karşı savaşacağız”

Geçmiş dönemlerde verdikleri silahlı savaşları nasıl verdilerse, uyuşturucu madde ile de o bilinçle bir savaş vereceklerinin altını çizen Başkan Türker açıklamasının devamında;  “Bizim mücadelemiz sokaklarda olmayacak. Bizim mücadelemiz Ülkü Ocaklarında çocuklara olumlu davranışlar kazandırmakla olacak. Bizim mücadelemiz gençliği Ülkü Ocaklarında spora yönlendirerek olacaktır. Biz gençliğimizi sevmezsek maalesef uyuşturucu madde satmayı kendilerine bir meslek edinmiş guruplar, çocuklarımıza veremediğimiz sevgiyi yalanda olsa verip kandırmaktadır. Sizlerden ricamız Ülkü Ocaklarına yönlendirdiğimiz gençler ile ilgili böyle bir kaygınız olamamasıdır.

Ocağımızda yetişen gençler,  Allah’ın izni ile Yavuz olur, Alparslan olur, Fatih olur, Atatürk olur, Türk’e başbuğ, baş olur, Başbuğ Alparslan Türkeş olur.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Cehalet isimli tiyatro sergilendi. Tiyatro gösterisinde; gençlerin uyuşturucuya nasıl yöneldiği, ne gibi önlemler alınması gerektiği, Ülkü Ocaklarına giden gençlerin nasıl yetiştiği, gençlerin kendine nasıl eş seçmesi gerektiği konuları ele alındı.  Yaklaşık 2 saat süren gösteri salona katılanlarca büyük ilgi ile karşılandı.

Gösterinin ardından Ülkü Ocakları mensubu gençler sahnede fotoğraf çektirdi.