“Gençliğe oynanan oyunlar ile savaşacağız”

Nevşehir’de uyuşturucu ile en fazla mücadele eden gençlik hareketi Ülkü Ocakları, her zaman olduğu gibi duruşundan hiçbir zaman ödün vermeden uyuşturucu ile mücadelesini sürdürüyor. Özellikle eğitim kurumlarında oluşturulan gençlik hareketleri sayesinde, öğrenciler genç yaşta uyuşturucunun nasıl kötü bir şey olduğunun öğreniyor.

Ülkü Ocakları mensubu gençler, geçtiğimiz günlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 3 nolu saha da bir araya gelerek eski çocukluk oyunlarından bilye oyunu oynadı. Bu oyun ile de gençler “uyuşturucuya hayır” mesajı verildi. Ülkücü gençler, bilye oyununu ardından daha sonra saha içerisinde spor yaptı.

Uyuşturucu sosyal medya ve teknolojinin gençliğe verdiği zararın farkında olduklarını vurgulayan Başkan Ali Türker, bu konuda Ülkü Ocakları olarak mücadelelerinin aydınlık ve müreffeh seviyeye gençliği taşıyana kadar devam edeceğine dikkat çekti.

“Gençlerimiz hayatını karartmamalı”

Uyuşturucu kullananlarda beyin kimyası tamamen değiştiğini ifade eden Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Türker, “Beyine ulaşan uyuşturucu beyinde Dopaminin dengesizleşmesi ve bozulması gibi etkilerini oluşturur. Dopamin, beyin hücreleri arasında dolaşımı sağlayan hormonlardır. Ve bozulduğu zaman davranışların kontrolden çıkmasana sebep olur. Daha ilk kez kullanılsa bile çok ağır sonuçlara neden olabilmektedir. Etkisini yüksek coşku veya aşırı sakinlik olarak gösterir. Kişisel bozukluklara yol açar. Kişinin iradesini kaybetmesine, istem dışı hareketlerde bulunmasına neden olur. Bu davranış bozuklukları; Paranoya, Saldırganlık, Halüsinasyonar, Bağımlılık, Karar verememe, Düşünmeden hareket etme ve Kontrol kaybı olarak görülür.” dedi.

“Vücudun her bölgesine zarar verir”

Uyuşturucu hemen hemen vücudun her yerine zarar verdiğini belirten Başkan Türker, “Bağışıklık sistemini zayıflattığı için vücut virüslere karşı korumasız bir hale gelir. İğne ile alındığında kan damarlarında ve kalp kapakçığında enfeksiyonlara neden olabilir. Kalp sağlığını olumsuz etkilediği için kalp krizi geçirme riski oldukça yüksektir. Bulantı , kusma ve karın ağrısına neden olur.

Karaciğer daha fazla çalışmak zorunda olduğu için zamanla hasar görür. İlerleyen zamanlarda karaciğer yetmezliğine neden olur. Sürekli yaşanan zihinsel karışıklık nöbet, felç ve kalıcı beyin hasarlarına neden olur. Hafıza, dikkat, karar verme yetisini zamana kaybettirir. Böylece hayatı tüm yönleriyle etkilemeye başlar.

Her ne şekilde vücuda alınıyor olursa olsun, uyuşturucunun zararları sadece bu saydıklarımızla sınırlı kalmaz. Belirtmek isteriz ki yanan her şey zarar verir.” dedi.

“Sosyal medya yanlış kullanılıyor”

12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi 12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi

Gençlik üzerindeki olumsuz faktörlerden bir diğeri de sosyal medyanın yanlış kullanımı olduğuna vurgu yapan Ali Türker, Sosyal medya kullanımının standart internetin önüne geçtiği bu dönemde, gençlik yine büyük tehlike altına girdiğini söyledi.

Bilindiği üzere bilgisayar/tablet kullanımı okul öncesi çocuklarımızın seviyelerine indiğini ifade eden Türker, “Çocuklar artık geleneksel oyunları oynamıyor, akranlarıyla iletişime geçmiyor, sanal alemde kaybolup gidiyorlar.

Aynı şekilde gençliğimiz de sanal alemin olumsuzluklarından büyük derecede etkilenip sosyal hayattan uzaklaşıp hayali ortamlarda boğulmaktadırlar. İsimlerini vermeden değineceğimiz Sosyal medyadaki arkadaşlık, oyun siteleri, yapılan geniş çaplı bir araştırmaya göre arama motorlarından tabiri caizse daha fazla tıklanmakta, buralarda geçen Zaman günün büyük bir bölümünü kapsamaktadır.” dedi.

Ansiklopediler kapatıldı, internet açıldı”

İnternetteki araştırma sitelerinin ansiklopedileri kapattığı gibi, şimdi de söz konusu sosyal medya siteleri bu motorları kapattığını söyleyen Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Türker açıklamasının devamında; “Gençlik bu siteler aracılığıyla araştırmaktan, okumaktan hatta sosyal ilişkilerinden uzak kalmakta ve zihinsel bir çöküşe doğru hızla ilerlemektedir.

Hatta internetteki bazı oyunlar çocuklarımızı ve gençlerimizi intihara sürüklemekte ve ölümlerine sebep olup ülkemizin geleceğini bir bir çalmaktadır. Ülkü ocakları olarak internetin doğru kullanılması gerektiğinin bilincinde olup, bir konudaki hassasiyetimizi de her zaman göstermeye devam edeceğiz.

Bu bağlamda interneti faydalı işler için kullanıp, sosyal medya kullanımının yeteri kadar -ki fazlasının zararlı olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz- gençlerimizi sosyal faaliyetlere çekmeye devam edeceğiz

Biliyoruz ki geleneksel oyunlarımız, misket oynama, mendil kapmaca, yakar top vs. bu sanal oyunlardan hem zihinsel hem de fiziksel olarak daha yararlıdır.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucudan ve internetin zararlı yönlerinden uzak tutup fikren ve vücuden sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek için elimizden gelen çabanın fazlasını sarf edeceğiz

Unutmamalıyız ki sağlıklı millet sağlıklı bireylerle oluşur.” dedi.