12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi 12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi

Konuyla ilgili bilgiler veren Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Projenin kültür varlıkları kurulunda olduğunu, kurulun projeyi onaylamasının hemen ardından çarşı projesindeki çalışmaların hızla tamamlanacağını dile getirdi.

Kurulun oldukça teknik bir inceleme sürdürdüğünün altını çizen Başkan Karaaslan, “Uçhisar çarşı projemizde şu anda geldiğimiz noktada Tabiat varlıklarının onaylamış olduğu proje Kültür varlıkları da dedi ki bizde bu projeyi görüp onaylayacağız. Çünkü burası bizim koruma amaçlı imar planlarımızın içerisinde yer alan özel proje alanlarımızdan bir tanesi. Projenin kültür varlıkları kurulunun da onaylaması gerekiyordu. Biz kendilerine de projemizi takdim ettik. Kurul bu projemiz doğrultusunda çok teknik bir inceleme yapıyor. Bu projede kullanılan tüm adaların siluet görüntülerini, rölevelerini istedi bizden. Onların hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bu hazırlığı yapıp kurula sunduktan sonra kurulun kararını bekleyeceğiz. Bu projemiz ticari değil insan odaklı bir proje. O yüzden kuruldan geçeceğini düşünüyoruz. Birkaç aylık bir gecikme yaşanabilir ama projeyi hayata geçireceğimizi düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.