Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan “Türkçe Yaz Okulu” işbirliği protokolü çerçevesinde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yunus Emre Türkçe Yaz Okulunda Türkçe eğitimi alan, 24 farklı ülkeden gelen 24 öğrenci ile Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEÜ TÖMER) Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Çeribaş eşliğinde, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı ziyaret ettiler.

Konuk öğrencileri Valilik Toplantı Salonu’nda ağırlayan Vali Aktaş, Valiliğin tanıtılmasının yanı sıra Kapadokya bölgesine ilişkin çeşitli bilgiler aktardı ve bir süre öğrencilerle sohbet etti.

Vali Aktaş; “Sizleri Nevşehir’de ağırlamaktan çok mutlu olduk. Umarım sizlerde ülkelerinize döndüğünüzde Kapadokya bölgemizin güzelliklerini orada anlatırsınız” diyerek, Türkçe eğitimlerinde kendilerine başarılar diledi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ TÖMER) Koordinatörü Çeribaş, Üniversite bünyesinde açılan yabancı öğrencilere yönelik Türkçe Yaz Okulu eğitimi hakkında Vali Aktaş’a bilgiler vererek, yabancı öğrencilere Kapadokya yöresine ait tarih, sosyal ve kültürel değerlerini de tanıttıklarını dile getirerek, kendilerini kabullerinden dolayı da teşekkürlerini ifade etti.

Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü