NEVŞEHİR(MHA) Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de yeni tip korona virüse karşı İlgili birimler tarafından alınan tedbirlerin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen projede Gençlik Merkezleri de yüz koruyucu siperlik maske üretimine başladı. Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerince gençlik liderleri, antrenörler ve kurum personelleri ile yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yüz koruyucu siperlik maske üretimine başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde başlatılan bu projede üretilen maskeleri ilimizde başta Sağlık İl Müdürlüğü personeli olmak üzere, güvenlik güçleri ve halka hizmet veren diğer kurumlara dağıtılmakta.

Nevşehir 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Nevşehir 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

Sağlık İl Müdürlüğüne 350, SGK’ya 100, Emniyet İl Müdürlüğüne 200, Versa Hastanesine 50, İtfaiye Müdürlüğüne 30,  - Adalet Sarayına 30 ve Askerlik Şubesine 30 adet siperlik dağıtımı yapıldı.

Yüz koruyucu siperlik maske üretimine geçen gençlik liderleri, antrenörler ve personellerle, gerekli tedbirleri alarak üretime devam ediyor.

Kendi aralarında görev bölümü yaparak sosyal mesafeyi korunması şartıyla, gerekli tüm önlemeler alınarak işe başlanıyor, Kimisi yüz koruyucu siperliğin; plastik aksanını yaparken, kimileri de birleştirme işlemi yapıyor.