Ürgüp’te iki dönem belediye başkanlığı görevini yürütmesinin ardından yerel siyasete ara veren ancak “Ürgüp’ün yıldızı yeniden parlamalı” diyerek CHP’den aday olan Bekir Ödemiş, yeni döneme ilişkin projelerini Radyo 50’ye anlattı.

12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi 12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi

Fahri Yıldız 10 yıldır yapmış olduğu hizmetleri bir bir açıkladı. “Ürgüp’e vefa borcumu ödemeye çalıştım” dedi.Ürgüp’e Ürgüp’lüye veda konuşması gerçekleştiren Yıldız zaman zaman gözyaşlarını tutamayarak duygulu anlar yaşadı ve herkesten helallik istedi;

yıldır sürdürdüğüm Ürgüp belediye başkanlığı görevinden ayrılırken Ürgüp ve Ürgüp halkının bana çok kutsal değerler ifade ettiğini belirtmek isterim. Başkan olduğum süre boyunca başarıyı, mutluluğu, hüznü, sevinci paylaştığım Ak Parti Teşkilatına, Belediye Meclis üyelerime, Belediye Çalışanlarıma ve çok kıymetli Ürgüp halkına bu zamana kadar yapmış oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ederim, sizlere hizmet etmiş olmanın büyük mutlululuğunu duyuyorum. Allahaısmarladık diyor, tümünüze esenlikler diliyorum.” dedi.


Radyo 50´ de CHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı aynı zamanda eski Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş’in konuşmalarından satır başları:”


* “Ürgüp’e Yeni Bir Üniversite Birimi Getireceğiz”

* Üniversitelerin yapacağı tüm bilimsel toplantıların, kongrelerin, sempozyumların Ürgüp’te yapılması için gerekli tüm fiziki altyapımız, tesislerimiz ve gelişmiş bir turizm sektörümüz var. Bu açıdan enerjilerimizi birleştirip, iyi kurgular, iyi bir senaryo yazarsak Ürgüp’ümüzün geleceğini çok parlak görüyorum. Bekir Ödemiş: “Ürgüp’ü Yeniden Turizm, Kültür ve Sanatın Başkenti Yapacağız”

* “Hollywood film platosu kuracağız” Ürgüp doğası gereği bizim için bir hazine. Yerli ve yabancı dizi-film çekimleri için, Ürgüp’ün doğasına, var olan doğal platosuna saygı göstererek, onu bozmadan bizimde biraz hazırlık yapıp, kurgularla birlikte destekleyerek, Ürgüp’ümüzü Hollywood gibi bir film platosu haline getirebiliriz.

* “Sınır Tanımayan Belediyeler Birliği Projesi” Diğer Belediye Başkanı arkadaşlarımızla iş birliği yaparak sınır tanımayan belediyeler birliği kurabiliriz.

* “Ürgüp Kent Merkezi Yayalaşma Projesi” Merkezdeki otopark sorunu turistlerin, gelen misafirlerin Ürgüp’ü az tercih etmelerine sebebiyet vermektedir. Bu nedenle gelen turistler, şehir içerisinde yürüyüp o kentin güzelliğini, turizme can veren sosyal dokusunu, o kentte yaşayan insanların nezaketini, misafirperverliğini hissetmeden, yaşayamadan gidiyor. Dolayısıyla kent merkezinde trafik karmaşasından uzak bir yayalaşma projesi düşünüyorum.

*Tarihi Çarşı ve Kapalı Otopark Projesi” Belediyeye ait Büyük Otel ve eski hastane binasının olduğu alan, yeniden planlanıp kapalı otopark, tarihi çarşı ve otel projesi olarak düzenlenecektir.

*.Toki evlerinin olduğu kısımda, hemşehrilerimizin gününü geçirebileceği, gereksinimlerini karşılayabileceği hiçbir fiziksel mekan yok.Bu sebeple mekan kalitesini yükseltmeye yönelik projeler yapılacaktır.