Başkan Savran’ın 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı Başkan Savran’ın 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı

NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizde normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okullar bünyesinde açılan; hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında eğitim alan özel çocuklar için materyaller üretildi. Bu materyaller; okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim vb. alanlarındaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlandı.  

Üretilen bu materyaller 50 tırı kapsamakta olup 81 vilayetimizde öğrenim gören özel çocukların okullarına gönderilecek. 6.000 özel eğitim sınıfının ve okulunun materyal ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan bu çalışmada, toplamda 50 tır dağıtıma çıkacak.

06 Şubat 2019 tarihinde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen tanıtım faaliyeti ile tırlar 7 bölgemize dağıtıma uğurlandı.

Bu kapsamda ilimize özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıfları için 30 takım özel eğitim materyali geldi. Materyaller, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri Şube Müdürü Uğur Pekdemir, Özel Eğitim Okul Müdürleri ve Özel Eğitim Materyal Dağıtım Komisyonu üyeleri tarafından teslim alınarak okullara dağıtımı yapıldı. 

Alanda ilk olan bu çalışma ile hedef tüm engelli öğrenciler için okulları dünya standartlarında eğitim materyalleri ile donatarak okullarımızın kapısını mutluluğa açmak. Bu vesile ile materyal üretim çalışmalarının devamının geleceği, zaman içerisinde tüm okul ve sınıflarının bu konudaki ihtiyacının karşılanacağı planlanmakta.