Koronavirüs salgını nedeniyle Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi çalışanları, 31 Mart tarihinden beri evlerine gitmeyerek, mesai dışında izolasyon amacıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz (ÜSET) Uygulama Otelinde konaklıyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, otelde konaklayan personele moral amacıyla bir konuşma yaptı.

Rektör Aktekin NEVÜ’nün konuğu olan Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi çalışanlarına bu zorlu süreçte gösterdikleri özverinin çok önemli olduğunu ifade ederek, misafirlik süresince resmi uyarı ve kurallara uydukları için de ayrıca teşekkür etti.

Rektör Aktekin, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz ve bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza olan inancım tamdır. Bizler üniversite olarak devletimizin aldığı kararın hemen ardından uzaktan eğitim sürecini başlatarak çocuklarımızın derslerinden eksik kalmaması için gayret gösteriyoruz. Bizler devletin kurumları olarak bu süreci en izole şekilde atlatmak için üstün gayret gösteriyoruz, sizler de aynı şekilde bu zorluğu göğüsleyen insanlarsınız. Üniversite olarak bu süreçte sizlere her tür katkı ve desteği sağlamaya devam edeceğiz. Üniversitemiz adına en güzel şekilde sizleri burada ağırladıkları için ÜSET yönetici ve çalışanlarımıza ve sosyal izolasyon ve sağlıkla ilgili kurallara uyma konusunda gereken titizliği gösterdiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Cezaevi Müdürü Kağan Gencer de ilgi ve alakalarından dolayı NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e personeli adına teşekkür ederek, Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi çalışanları tarafından yapılan el işçiliği çini tabak hediye etti.

“Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde “Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde

Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz (ÜSET) Uygulama Otelinde konaklayan Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi çalışanlarına Ürgüp Belediyesi tarafından, gezici kütüphane uygulaması kapsamında kitap imkanı da sunuluyor.