Yüksek Seçim Kurumu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimine göre milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacak kamu kurum ve kuruluşlarında görevli kişilerin istifalarının 26 Nisan tarihine kadar sona ereceğini açıklamasının ardından Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Hacıbektaş MYO Müdürü A. Alparslan Erarslan 24 Haziran tarihinde yapılacak olan 27.dönem milletvekilliği genel seçimlerinde AK Partiden Milletvekili aday adaylık başvurusu yapabilmek için görevinden istifa etti.

A. Alparslan Erarslan Kimdir?

1979 yılında Nevşehir’de doğdu. İlkokulu Nevşehir Gazi İlkokulunda ortaokul ve liseyi Nevşehir Anadolu Lisesinde okudu. 1997 yılında yapılan Üniversite sınavında Nevşehir birincisi olarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mekteb-i Mülkiye) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü kazandı. Kaymakamlık sınavında 2 defa mülakattan elendi.  Maliye Bakanlığında Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak 4 yıl çalıştıktan sonra 8 yıldır Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Evli olan Alparslan Erarslan 2 çocuk babasıdır.

Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü