Tütün denetim ekiplerince 4207 sayılı kanun kapsamında başta tüm kamu kuruluşları, Milli Eğitime bağlı okullar olmak üzere özel işyerlerine de ziyaretler gerçekleştirilmiştir. 4207 sayılı kanun hakkında bilgilendirme yapılarak “sigara içilmez” levhaları kontrol edilmiştir.

Tüm Kamu Kuruluşlarının ve işyeri sahiplerinin kapalı alanda tütün kullanımı yasağına genelde uydukları gözlemlenmiştir. Bu denetimlerin periyodik olarak devam edeceği hatırlatılmıştır.

İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY denetimler hakkında “ Ekiplerimiz kapalı alanlarda başta kamu kuruluşları sivil toplum kuruluşları ve özel işyerlerinde sigara içilip içilmediği konusunda denetim ve bilgilendirme yapmaktadırlar. Genelde kamu kuruluşları, vatandaşlarımız ve işyeri sahiplerinin yasağa uyduğu görülmüştür. Temennimiz tüm vatandaşlarımızın gerek sağlık gerekse ekonomik yönden zararlarına olan sigara kullanımından uzak durmalarıdır.

Aynı zamanda sigarayı bırakmak isteyenlerin Nevşehir Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan sigara bırakma polikliniğine başvurarak destek alabileceklerini söyledi. ”

Dr.Sadık Ahmet Caddesi’nde Yağmur Suyu Hattı Döşeniyor Dr.Sadık Ahmet Caddesi’nde Yağmur Suyu Hattı Döşeniyor