Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021 olan yapılandırma kapsamında ilk vade tarihine kadar peşin ödeme halinde, gecikme faizinde yüzde 90'a varan indirim ve 18 aya kadar taksit imkânı veriliyor.

KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE… KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE…

Söz konusu kanundan Nevşehir Belediyesi’ne İlan ve Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İşgal Harcı, Su ve Kira Borcu bulunan mükellefler yararlanabilecek.

Vadesi 30 Nisan 2021 tarihinden önce olan alacaklar için uygulanacak yapılandırmada, ilk taksit ödeme tarihi olan 30 Eylül 2021 tarihine kadar ödemelerin peşin yapılması durumunda, (Yİ-ÜFE endeksi dikkate alınarak hesaplanacak tutardan) gecikme faizinde yüzde 90'lık indirim yapılacak. Taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde; gecikme faizinde yüzde 50'lik indirim imkanı sağlanacak. Yapılandırılan borçlar iki ayda bir ödeme periyoduyla 6, 9, 12 ve 18 eşit taksit şeklinde ödenebilecek.

İlk taksit ödeme tarihi olan 30 Eylül 2021 tarihine kadar peşin ödenen idari para cezalarında herhangi bir faiz hesaplanmayacak olup anaparanın yüzde 25'i indirilecek. 30 Kasım 2021 tarihine kadar peşin ödenen idari para cezalarında ise herhangi bir faiz hesaplanmayacak olup, anaparanın yüzde12,5'i indirilecek.

Nevşehir Belediyesi’ne borcu olan vatandaşlar yapılandırmadan faydalanabilmesi için 31 Ağustos 2021 günü mesai bitimine kadar başvuru yapabilecek.