12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi 12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi

Geçtiğimiz günlerde seçimde kendisini destekleyeceğini açıklayan Nevşehir Merkez oda başkanları ve yönetim kurulları ile ilçelerin oda başkanlarıyla bir araya gelen Birlik Başkan Adayı Pınarbaşı, oda başkanları ve yönetim kurulları ile yapmış olduğu istişare yemeğinde yönetim kurullarından Pınarbaşı’na tam destek sözü geldi.

Nevşehir Pazarcılar Odası sosyal tesislerinde düzenlenen birlik, beraberlik yemeğine Nevşehir Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve aynı zamanda Esnaf Odaları Birlik Başkan Adayı Mehmet Pınarbaşı, Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Bakkal ve Bayiler odası başkanı Yaşar Göncü, Terziler Odası Başkanı Habil Demirbilek, Berber ve Kuaförler odası başkanı Cengiz Taşhan, Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mustafa Gök, bu odaların yönetim kurulu üyeleri ile Kozaklı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Ünal, Kozaklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer İnce, Ürgüp Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Ulusoy, Ürgüp Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Özaşık, Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Güray Çevirme katıldılar.

Toplantıda Birlik Başkan Adayı Mehmet Pınarbaşı, Kozaklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Ünal ve Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen birer konuşma yaptılar. Toplantıya katılan odaların yönetim kurulu üyeleri de birlik başkanlığı seçimine ilişkin düşüncelerini dile getirdiler.

Toplantıya katılan oda başkanları ve yönetimlerine yönelik kısa bir konuşma yapan Nevşehir esnaf odaları birlik başkan adayı Mehmet Pınarbaşı, toplantıya katılanlara kendisine olan desteklerinden dolayı teşekkür ederken, “Yaptığımız istişareler sonucunda birlik başkan adayı olarak bana teveccüh gösteren tüm oda başkanlarıma ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bizde bütün teşkilatımızın sorunları bizim sorunlarımız, sevinçleri bizim sevinçlerimiz. Odalarımızı ve birliğimizi daha ileri seviyeye götüreceğiz” dedi.

Kozaklı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Ünal, birlik başkanlığı binasının yaptırılmasında çektikleri güçlükleri de anlattığı konuşmasında; “Hepiniz alnınızın teriyle ekmek kazanan insanlarsınız. Birlik Başkanlığımızın binasını yaptırabilmek için Merhum Birlik Başkanımız Mehmet Ziya Bulaner ile birlikte önemli girişimlerde bulunduk. Burayı o dönemde almaya da, üstüne bina yaptırmaya da gücümüz yetmezdi. Biz zaman zaman çeşitli illere gidiyoruz. Orada bizimde başımızı sokabileceğimiz bir birlik binamızın olduğunu söylüyoruz. Buraları satmaya, birilerine peşkeş çekmeye benim gönlüm razı olmuyor. Biz istiyoruz ki bu binalar ölene kadar esnafın olsun. Gittiğinizde çayınızı, kahvenizi için, işiniz yapılsın. Ben çok il gezerim. Türkiye’de de tanımadığım hiçbir oda başkanı yok. Soruyorlar birlik başkanınız kim. Söylüyoruz. Hangi odanın başkanı diye soruyorlar. Oda başkanı değil diyoruz. Hangi odanın yönetiminde diye soruyorlar. Herhangi bir odanın yönetiminde değil diyorum. 24 tane oda başkanının içerisinde bir tane birlik başkanı adayı yok mu da dışarıdan adam getiriyorsunuz diyorlar. Adam gülüyor bize. Haddimi de aşmayacağım ama biz koyun filan değiliz, başımıza çoban isteyeceğiz” dedi.

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, esnaf odalarının birlik ve dayanışma içerisinde olmasına büyük önem verdiklerine dikkat çektiği konuşmasında; “Biz birliğimizden işte bu manzarayı istedik. Bu da bizim hakkımız. Oda başkanlarımız, yönetim kurullarının bir araya gelmesi, odaların odalarla olan dayanışması, samimiyetlerini istedik. Şu anda bizim odamızdan giden bir arkadaşımız birlik başkanlığında oturuyor. Ama şu birlikteliği bile sağlayamadıktan sonra biz başka bir şey istemiyoruz” açıklamalarında bulundu.