Daha temiz bir Nevşehir, temiz bir dünya ve yeni nesillere bırakılabilecek temiz bir gelecek için çalışmalarına aralıksız sürdüren Nevşehir Belediyesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve atıkların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla başlattığı geri dönüşüm kampanyasını sürdürüyor.

Dr.Sadık Ahmet Caddesi’nde Yağmur Suyu Hattı Döşeniyor Dr.Sadık Ahmet Caddesi’nde Yağmur Suyu Hattı Döşeniyor

Bu kapsamda kağıt, metal ve plastik gibi materyallerin yeniden ekonomiye kazandırılması için şehrin farklı mahallelerine yeni nesil geri dönüşüm kutuları yerleştiren Nevşehir Belediyesi, bu materyalleri kaynağında ayrı topluyor.

Geri dönüşüm işleminin en önemli basamağını kaynakta ayırtma ve ayrı toplama oluşturduğunu belirten Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, geri dönüşüm kutularına evsel atıkların atılmasının büyük bir sorun oluşturduğunu kaydetti.

Vatandaşlara mavi renkteki geri dönüşüm kutularına evsel atıkları atmamaları çağrısında bulunan yetkililer: “Geri dönüşümü mümkün atıkları çöpe atmayın. Geri dönüşümü mümkün olan kağıt, metal, plastik ve cam gibi atıklar için ayrı konteynerler bulunuyor. Mavi renkli ve üzerinde uyarı yazısı olan bu konteynerlere evsel atıklar değil, geri dönüşümü mümkün olan atıklar atılmalı. Fakat ne yazık ki, kimi zaman uyarılara rağmen çöp konteynerlerine geri dönüşüm, geri dönüşüm konteynerlerine de çöpler atılmaktadır. Bu da milli servetin heba olması demektir. Çünkü, kağıt, cam, plastik gibi atıklar ayrıştırılarak geri dönüşüm yoluyla ekonomiye tekrar kazandırılmaktadır” dedi.