ÖĞRENCİLERE SESLENEN ÜNVER ‘ YAPTIĞINIZ İŞİ İSİMLERİNİZİN ÖNÜNE GEÇİRİN, İSİMLERİNİZİ DEĞİL”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Altınyıldız Eğitim Kurumları tarafından il genelinde düzenlenen Matematik Olimpiyatında dereceye giren öğrenciler ile öğretmen ve okul müdürleri için düzenlenen ödül törenine katıldı.

, Özel Altınyıldız Eğitim Kurumları tarafından Matematiğe ilgi duyan ve bu alanda çaba harcayan öğrencilerin teşvik edilmesine yönelik olarak il genelinde düzenlenen Matematik Olimpiyatı ödül törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Altınyıldız Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Özaltın, Özel Altınyıldız Eğitim Kurumları Genel Müdürü Serhat İğdeci ile çok sayıda okul müdürü, öğretmen, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

YÜREĞİ VATAN,MİLLET VE BAYRAK SEVGİSİ İLE DOLU NESİLLER YETİŞTİRME ÇABASINDAYIZ

Matematik Olimpiyatı ödül töreninin açılışında konuşan Altınyıldız Eğitim Kurumları İlköğretim Müdürü Mehmet Eravcı, 20 yıldan beri Altınyıldız eğitim kurumlarını bir ilim yuvası haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, 20 yılın verdiği tecrübeyle ,öğretmenlerden ve okul kurucularla öğrenci ve velilerden aldıkları güçle, araştıran, üreten, kendini ifade edebilen, yüreği vatan , millet ve bayrak sevgisi ile çarpan nesiller yetiştirebilme çabası içerisinde olduklarını ifade etti.

Eravcı, öğrencilerin ilme ve matematife olan ilgilerini artırmak, okullar ve öğretmenle arasında tatlı bir rekabet ortamı oluşturmak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Matematik Olimpiyatını geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi ve olimpiyata katılan tüm öğrenciler ile öğretmen ve okul müdürlerine teşekkür etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de, geleceğin teminatı olarak gördükleri öğrencilerin çok iyi yetişmeleri gerektiğine inandığını belirtti.

YAPTIĞINIZ İŞLER İSİMLERİNİZİN ÖNÜNE GEÇMELİ, TIPKİ FATİH SULTAN MEHMET VE ATATÜRK GİBİ

Daha sonra öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Ünver şöyle konuştu: “ Eğer isimleriniz yaptığınız işin önüne geçiyorsa bu sıkıntı olur, ancak yaptığınız işlerin isminizin önüne geçmesi gerekir.Bu düşünce ile hayatınız boyunca mücadele içerisinde olmanız gerekir. Nasıl İstanbul’un fethi denildiğinde Fatih Sultan Mehmet, Kurtuluş Savaşı denildiğinde nasıl Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’nun kapılarını milletimize açan denildiğinde nasıl Sultan Alparslan akıllara geliyorsa, yapılan işin, isimlerinizin önüne geçmesi gerekiyor. Anadolu’ muzu bizlere yurt yapan Horasan Erlerinin isimlerini mezar taşlarında göremezsiniz, Onların mezar taşlarında Ahmet, Mehmet diye yazmaz.” dedi.

Başkan Savran’ın 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı Başkan Savran’ın 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı

BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDA ÜRETKEN OLDUĞUNUZDA ZENGİN ÜLKELER DÜZEYİNE ULAŞIRIZ

Son yıllarda dünyadaki birçok alanda Türk Milleti olarak ‘ Biz de Varız’ dediğimiz için bir çok mesele ile karşı karşıya kalındığına vurgu yapan Ünver ‘ Ne zamanki bizleri yok saymayı tarih boyunca alışkanlık haline getiren milletlere karşı Türk Milleti olarak ‘ Biz de Varız’ dediğimiz için bugün bir çok sorunla karşı karşıya kalıyoruz. İnşaallah sizler, bilim ve teknolojik alanda ortaya koyacağınız düşünceler ışığında, ülkemizin müreffeh bir düzeye ulaştıracağınıza canı yürekten inanıyorum. İşte o zaman dünya ülkeleri arasında hızla zenginleşen bir düzeye ulaşacağımızı göreceksiniz. Onun için derslerinize çok iyi çalışın” diye konuştu.

Daha sonra öğretmenlere seslenen Ünver “ Bir nakış gibi işlediğiniz öğrencilere sizler vatan ve millet sevgisini veriyorsunuz. Kurtuluş Savaşında zaten o ruh değil miydi bağımsızlığımıza ulaştığımız, 15 Temmuz’da ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile darbeci hainlere karşı duran sizlerin vatan ve millet sevgisi aşıladığınız o yürekli Türk Milleti’nin evlatları değil miydi ? Elbette onlardı. Kendi teknolojisini üreten, kendi silahını üreten milletlerin karşısında hiçbir dünya ülkesi duramaz. Geleceğimizi şekillendirecek öğrencilerimizi bu ruh içerisinde yetiştireceğinizi biliyor ve sizleri çok seviyoruz. Allah başarılarınızı daim eylesin. “ şeklinde konuştu.

Ünver, konuşmasının son bölümünde de bu yıl ilki düzenlenen Matematik Olimpiyatını gerçekleştiren Altınyıldız Eğitim Kurumları yönetimi ve öğretmenleriyle, başarı sağlayan okul öğrenci ve müdürlerini tebrik etti.

SIKINTILARI EL BİRLİĞİ İLE AŞACAĞIZ

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ de Türkiye’nin bugünlerde oldukça zor günlerden geçtiğini ifade etti ve tüm Türk Milleti olarak yaşanılan bu sıkıntıların el birliği ile aşılacağına olan inancını yineledi.

Açıkgöz, ülkelerin ilim ve teknolojiyi etkin şekilde kullanması ile ekonomik ve sosyal anlamda büyüme ve gelişme düzeyine ulaşacağını dile getirerek, bunun için eğitim kurumlarındaki öğrencilerin bilim ışığında yetişmelerinin gerektiğini belirtti.

BAŞARILARINIZ DAHA İLERİ DÜZEYE ULAŞMALI

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ’da Matematik Olimpiyatının düzenlenmesinde emeği Altınyıldız Eğitim Kurumları kurucu ve yöneticileriyle öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Elde edilen bu başarının daha da ileri düzeye ulaşması arzusu içerisinde olduğunu söyleyen Aktaş, Nevşehir genelinde düzenlenen Matematik Olimpiyatında başarılı olan öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerini tebrik etti.

Törende daha sonra Matematik Olimpiyatında dereceye giren öğrenci, sınıf öğretmenleri ve okul müdürlerine ödül, başarı belgeleri ve plaketleri törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Altınyıldız Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Özaltın, Özel Altınyıldız Eğitim Kurumları Genel Müdürü Serhat İğdeci tarafından törenle verildi.