Kardelen Koleji İngilizce Öğretmenleri Etwinning platformunun en önemli özelliği olan birleştirme ve yaygınlaştırma etkisinin vurgulandığı bir etkinliğe bu hafta yer verdi. Azerbaycan-Bakü-Abşeron Yarımadasından bir okulumuzun E-twinning'te Azerbaycan Dayanışma Günü sebebiyle oluşturmuş olduğu etkinlik kapsamında öğrencilerle çeşitli etkinlikler yaparak Azeri dostlarımıza destek verdi. Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Faruk Çamcı “Bu etkinlik vesilesiyle öğrencilerin Azerbaycan’a karşı ilgilerini arttırmış olduk. Hem zihinlere hem yüreklere dokunduk. Emeği geçen öğretmenlere öğrencilerimize çok teşekkürler” dedi.

Dünya Azerbaycanlıların Hemreylik (Dayanışma) Günü, Azerbaycan Türklerinin sembolik olarak birlik ve beraberlik günüdür, bayramıdır.

31 Aralık günü ilk olarak 16 Aralık 1991’de Haydar Aliyev’in Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanlığı görevini yürütürken aldığı bir kararla Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü olarak ilan edilmiştir.

“Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde “Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde