Bankacılık ve bilişim sektöründeki deneyimlerini ve ar-ge yeteneklerini piyasaya sunmayı hedefleyen firmanın kurucuları Aykut Kartal ve Ercan Güzel;  Firmanın Kapadokya Teknopark’da yer almak için sunduğu Projenin özellikleri, sektördeki sorunlar karşısında ortaya koyduğu çözümler hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. 

Yapılan açıklamada;  “Firmaların en önemli finansal sorunlarının başında düzenli tahsilat yapılmaması gelmektedir. Bu durum,  birçok firma için gerek alacak takibinde gerekse de nakit akışlarında sıkıntı yaşatmaktadır. Yaşanan bu sıkıntılar sermaye piyasalarını da olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle yüksek hacimli nakit akışı olan firmalar bu sıkıntıları yakından hissetmektedir. Yaşanan bu sıkıntıları çözmek için geliştirilen geleneksel modeller piyasada halen yer alsa da, bu modellerin işlevselliği ve verimliliği teknolojinin gelişmesi ile tartışılma noktasına gelmiştir.

Geleneksel yöntemlerin dışına çıkarak online tahsilatı müşterilerine ve bayilerine sunan işletmelere, kendilerine 7/24 çalışan farklı bir tahsilat kanalı açacaktır. Fiziki POS, Nakit ya da çek ile yapılan tahsilatın aksine, online tahsilatta herhangi bir zaman sınırı yaşamadan, müşteriyi yanınıza yormadan yada tahsilat için işletmeyi müşterinin ayağına götürmeden istenilen yer ve zaman da müşteriden alacağını tahsil edebilir. Üstelik bunları yaparken harcanan zaman ve ulaşım maliyetleri ülke ekonomisine kazandırılmış olur. Sadece ödeme almak konusunda değil, müşteriye ulaşma konusunda da online tahsilat daha hızlıdır. Müşterinin ödeme yapabilmek için sadece internete bağlı olması yeterlidir. Bilgisayar, Tablet ya da Akıllı Telefondan %100 güvenli ödeme alınabilir.

KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE… KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE…

Ayrıca ödeme zorluğu yaşayan firmalara karşı, online tahsilat sistemini kullanmak, onlara istediği karttan, yasalar çerçevesinde istediği oranda taksit yapma imkanı sağlayacağı için, onlara da ödeme kolaylığı avantajı sağlar. Online tahsilat modeli müşterilerinizin ödeme alışkanlıklarını, kullandığı kart tiplerini ve bu kartlarda tercih ettiği taksit dilimlerini öğrenir ve özel bir kampanya düzenlendiğinde müşterilerinizi bilgilendirerek bu fırsatı kaçırmayıp ödeme yapması noktasında bildirimlerde bulunur. Kayıt dışı ekonomiyi engellemek için kredi kartıyla  tahsilatın önemi her geçen gün artmaktadır.  Tüm bu ödemelerde yazılım tarafından özel kriptolama tekniklerinin yanı sıra bankalar ile yapılan bağlantılarda 2048 Bit SSL ile şifrelemenin yanı sıra 3D secure doğrulama yöntemi kullanılmaktadır. Hiçbir koşulda müşterilere ait özel kart bilgileri sistemde kayıt altına alınmayacaktır. Yalnızca müşteri talep ederse kullandığı kart tipine özel bir kampanya olduğunda sistem tarafından bildirimde bulunulacaktır. Yapılan yazılım canlı bir organizma olduğu için, sürekli gelişim göstermesi gerekmektedir, bu bağlamda PanuPay’in muhasebe entegrasyonu, sonrasında mobil aplikasyonları IOS ve Android uygulamaları yapılacaktır.” diye belirtildi.