NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonundaki aday tanıtım toplantısına İYİ Parti İl Başkanı Tuncay Karataş’ın yanı sıra, İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özkan, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, İYİ Partinin Gülşehir Merkez Belediye Başkan Adayı Vahri Arısoy, Uçhisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Türke, Kalaba belediye başkan adayı Mehmet Taştak, İYİ Partili ve CHP’li parti yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

İl Başkanı Karataş, “Mevcut iktidarın ülkeyi getirdiği haller ortada”

İYİ Parti İl Başkanı Tuncay Karataş, toplantıdaki konuşmasında AK Parti iktidarını eleştirdi.

Eleştirilerinde Cumhuriyet ve demokrasinin tek kişiye bırakılmayacak kadar değerli olduğuna değinen Başkan Karataş, “31 Mart yerel seçimlerinin ülkemize ve Nevşehir’imize hayırlı olmasını diliyorum. Mevcut iktidarın ülkemizi ne hallere getirdiği ortada. Ülkenin hangi kurumuna el atsan elinizde kalıyor. Cumhuriyet ve Demokrasi tek kişinin eline bırakılmayacak kadar önemlidir, değerlidir. İYİ Parti her zaman çoğulcu ve katılımcı demokrasiden yanadır. Adalet herkes için eşittir. İYİ Parti olarak inanç, fikir, ifade özgürlüğünü vazgeçilmez bir hak görüyoruz” dedi.

CHP Milletvekili Sarıaslan, “Nevşehir’in sorunu benim sorunum”

Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, aday olduğu ilk günlerden itibaren dile getirdiği gibi kendisinin sadece CHP’li partililerin, halkın değil tüm Nevşehirlilerin milletvekili olduğunu, olacağını ifade etti.

Sarıaslan, “Ben Nevşehir’de milletvekili adayı olduğumda şunu söylemiştim. Sizin sıkıntılarınızı dile getireceğim, parti farkı gözetmeyeceğim demiştim. Nevşehir’in sorunu benim sorunumdur demiştim. Bu sorunları da TBMM de dile getirip takipçisi olacağımı söylemiştim. Cumhuriyet halk partisi keşke benim dediğim çıkmasaydı diyor. Pahalılık devam ediyor, üretmeden tüketmeye devam ediyoruz. Şu an Türkiye’nin borcu 595 milyar dolar. Göreceksiniz bunlar seçimden sonra aynı zamlara devam edecek. Dolar ve Euro’daki artış devam edecek. Köylü borç batağında yüzmeye devam edecek” diye konuştu.   

İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Özkan, “Belediye Başkanı olduğumda Parti rozetini çıkarıp herkesin belediye başkanı olacağım”

Halkın kendisine teveccüh gösterip belediye başkanı seçmesi durumunda parti rozetini çıkararak herkesin belediye başkanı olacağına dikkat çeken, İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özkan, belediye çalışanlarına da ekmeğinizle oynamayacağım sözünü verdi.

Özkan, “Belediye Başkan adaylığı teklif edildiğinde Nevşehir’deki STK’larla, şehrin ileri gelenleri, yol arkadaşlarım ve ailemle istişare ettikten sonra bu yola çıktım. İl başkanlarımıza ve teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. 57 yıldan beri Nevşehir’de olduğumdan bu şehrin sorunlarını benden daha iyi bilen olamaz. Nevşehir’de belediye olarak istihdam sorununu çözeceğiz. Yatırımcı iş adamlarımızla işbirliği yaparak şehrimizdeki işsizliği çözeceğiz. Mahalle muhtarlarımızla belediyede değil mahallesinde buluşarak sorunları çözüme kavuşturacağız. Su, otopark, kanalizasyon sorunlarını yaşıyoruz. 50 yıldır asbestli su boruları gündemde Nevşehir’de. Nevşehir’imize içecek su getireceğiz. Karasoku, Herikli projesini Nevşehir’imizde bulunan şehir plancısı, mühendisleriyle yapacağız. Belediyenin devam eden projelerini devam ettireceğiz. Belediye sosyal yardımları sadece bir iktidar döneminde yapılmadı. Daha öncede bu işler yapılıyordu. Nevşehir Spor’a günlük tedarik edilen gelirle değil kalıcı gelir üreteceğiz. 1989 Yılından bu yana dolmuş hattı satarak kulübe gelir ediliyor. Takımımıza tesis kazandıracağız. Nevşehir belediye binasına biz kesinlikle taşınmayı düşünmüyoruz. Mevcut belediye binamız bize yeterli. TOKİ’nin sorunları büyük. Orada ikamet edenler aidatlarını bile ödeyemeyecek durumdalar. Nevşehir belediyesinde çalışan arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Başkanları olursam her kes rahat olmalı. Nevşehir’de, belediye personeli de rahata erişecek. İşte bu benim belediyem diyeceği bir belediyecilik anlayışı hakim kılacağız. Belediye başkanı olduğumda parti rozetimi çıkaracağım, herkesin belediye başkanı olacağım” açıklamalarında bulundu.

Toplantı da İyi Parti Gülşehir Belediye Başkanı ve adayı Vahdi Arısoy ise göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Arısoy, yeni dönemde de seçilmeleri durumunda ilçenin çehresini, talihini değiştirecek çalışmalara imza atacaklarını da ifade etti.

Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü

Toplantı İYİ Partili belediye başkan adaylarının el ele toplu fotoğraf çektirmeleri ile sona erdi.