NEVŞEHİR(MHA) AK Partinin uzun yıllar sonra bir vekilini Cumhuriyet Halk Partisine kaptırdığı seçimlerin ardından AK Parti teşkilatları şimdilerde yaşanan oy düşüşünün nedenlerini araştırıyor. 1 Vekilin CHP’ye kaptırılmasındaki nedenler araştırılıyor ve seçimin hemen ardından yapılan çalışmalarla sonuçlar bir tarafa bırakılıp halkın içerisinde olunmaya gayret sarf ediliyor. AK Partili vekillerin ziyaretleri, halkın sorunlarını daha şimdiden dinlemeye devam etmesi, İl Başkanı ve teşkilatların seçim sahasını boş bırakmamaya gayret göstermeleri şimdiden göze çarpan ayrıntılar arasında.

24 Haziran seçimlerinin Nevşehir’deki İttifakzadesi Cumhuriyet Halk Partisinde ise tam bir sevinç yaşanıyor. 40 yıl sonra, üstelik mevcut oyunu ciddi bir oranda artıramasa dahi ittifak nedeniyle bir milletvekili çıkaran Cumhuriyet Halk Partisinde Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine gidecek olan Faruk Sarıaslan Nevşehir’deki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor.  

Cumhur ittifakının ortağı Milliyetçi Hareket Partisinde henüz İl Başkanından açıklama gelmedi. Öte yandan birinci sıra adayı Mehmet Varol teşekkür açıklamasında, “Seçimden güçlü çıktık” açıklamasında bulundu. Üçüncü sıra adayı Fazlı Koç’ta seçim sürecinde kendisine ve partisine destek olanlara yönelik bir teşekkür açıklamasında bulundu.

Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü

Cumhur İttifakının diğer ortağı Büyük Birlik Partisinde ise Genel Başkanın AK Parti sırasından dahi olsa TBMM’ye gidecek olmasının sevinci var. Yeni il başkanı ve beraberindekiler Nevşehir protokolünü ziyaret etmeye başladı.

Millet İttifakının ortaklarından İYİ Parti’de de şu ana kadar çıt çıkmış değil. Ne il başkanı ne de Partinin ileri gelenlerinden 16 bin oyun parti için alınmış ve beklentilere cevap veren bir oy olup olmadığına kimse yorum getirmedi.

Millet ittifakının diğer ortağı Saadet Partisinde ise il başkanından beklendiği üzere tek bir açıklama yapılmadı. Birinci sıra adayı Mustafa Aydemir, seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından yaptığı sosyal paylaşımında kendisine ve partisine desteklerinden dolayı tüm partililere teşekkür etti.

Sonuç olarak şunu söylemek mümkün; İttifakzade CHP 40 yılın ardından gelen Vekile doyasıya sevinmeye devam ederken, İttifak zedeler ise seçim sonuçlarını değerlendirmeye devam ediyor. Kimi ittifakzedeler ise susma hakkını kullanıyor.