Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “ Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü” ile Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında Beslenme Dostu Okullar Programı ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne “Besleneme Dostu Okul Programı” için müracaat eden Mehmet Gülen İlkokuluna, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi tarafından denetim yapıldı. Denetiminden başarıyla geçen Mehmet Gülen İlkokulu Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandı. Denetim sonrası, okulun düzenlediği sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere okul müdürü tarafından hediyeleri verildi.

Hediye töreni sonrası uçurtma etkinliği gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hediye edilen uçurtmalarla festival alanına dönüşen okul bahçesinde öğrenciler keyifli dakikalar yaşadılar.

Nevşehir 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Nevşehir 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı