15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütü tarafından Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik haince bir girişimde bulunulmaya çalışıldığı ve bu süreçte aziz Türk milletinin kahramanca direnişiyle darbeyi bertaraf ettiği ikinci anma yıldönümündeyiz. Devletin uçakları, tankları ve silahları ile milleti vatansız, bayraksız, devletsiz bırakma niyetiyle yapılan bu girişim milletin iradesi ve tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla sokaklara çıkan, kışlaların önüne yığılan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde nöbete tutan, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde gören vatanımızın kahraman evlatları meydanlara dökülerek hainlerin kurşunlarına kendilerini siper edip vatan topraklarını kanlarıyla suladılar. 15 Temmuz gecesinde milletimiz vatanını, milletini savunmak üzere tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını tüm dünyaya göstermiş ve tarihin en büyük demokrasi dersini vermiştir.

Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü Açık Hava Sinema Günleri’nde Hafta Sonu “Süt Kardeşler” Günü

Şanlı bir direniş olarak tarihe geçen bu mücadelede, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazarak canlarını feda eden şehitleri hatırlamak ve hatırlanmalarını sağlamak millî, dini ve insani görevimizdir.

Bu duygularla 15 Temmuz‘da canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Murat DEMİR
İl Milli Eğitim Müdürü